Sursă foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă
Sursă foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Premierul României a precizat că a fost dat startul unui apel în valoare de 250 de milioane de euro pentru proiecte de eficiență energetică.

Potrivit declarațiilor oferite astăzi, 8 noiembrie, măsura vine în sprijinul autorităților locale afectate de criza energetică și care se confruntă cu creșteri de prețuri la utilități.

Este nevoie ca facturile pentru școli, spitale, iluminat public să fie considerabil reduse. Prin urmare, bugetul total este de 500 de milioane de euro

Bugetul total alocat schemei de finanțare este de 500 de milioane de euro, iar aceste fonduri pot fi utilizate pentru investiții în capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile, atât pentru consum propriu, cât și pentru comercializare. Încurajăm astfel primăriile și consiliile județene să implementeze acest tip de proiecte, așa încât facturile pentru școli, spitale, iluminat public să fie considerabil reduse”, a transmis premierul României.

Criza a fost produsă de războiul din Ucraina

În același context, Nicolae Ciucă a vorbit despre faptul că, în această perioadă, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene implementează măsuri în valoare totală de 1 miliard de euro.

Această sumă a fost alocată pentru eficiență energetică, în vederea sprijinirii mediului de afaceri și a autorităților locale afectate de criza produsă de războiul din Ucraina.

Articolul precedentMinistrul Mediului, despre gestionarea deșeurilor: ”Avem nevoie de educarea populației”
Articolul următorCazul Clotilde Armand și conflictul de interese, o adevărată telenovelă. ANI vine cu noi precizări
Jurnalist full-time / Pesimist part-time