Sursă foto: Facebook/Codrin Ștefănescu
Sursă foto: Facebook/Codrin Ștefănescu

Încă din data de 27 octombrie, Codrin Ștefănescu declara că ministrul Energiei, Virgil Popescu, este principalul responsabil pentru majorarea prețului la curent electric, insistând ca acesta să demisioneze.

Astăzi, 31 octombrie, Ștefănescu a publicat agenda săptămânii în curs, precizând că partidul Alianța Pentru Patrie și-a propus rezolvarea mai multor probleme, dintre care: cifra reală a inflației din România, majorarea pensiilor, prețurile reale la alimente și, nu în ultimul rând, o plângere penală în cazul ministrului Energiei.

Vom cere oficial Guvernului și BNR să recunoască public că inflația reală a depășit cifra de 21.5%! Iar cifra de 14.9% aruncată de ei pe piață este falsă, mincinoasă și ascunde scumpirile ce urmează în această iarnă!”, a declarat politicianul.

Ștefănescu: ”Pensionarii nu-și pot plăti facturile și coșul zilnic de consum”

În egală măsură, Codrin Ștefănescu a declarat că va sesiza Avocatul Poporului pentru neaplicarea legii privind majorarea pensiilor.

Potrivit afirmațiilor, procentul de 11% înaintat de guvern este insuficient și încalcă toate prevederile legii in vigoare.

Este o bătaie de joc la adresa a milioane de pensionari, care sunt in incapacitatea de a-și plăti facturile și coșul zilnic de consum!”, a transmis membrul APP.

Parte din agendă este și o adresă care va fi transmisă către Ministerul Economiei și Institutul Național de Statistică, conform legii transparenței informațiilor destinate publicului.

Membrul APP acuză creșterea prețurilor la alimente și medicamente

Aceste două instituții trebuie să prezinte oficial și asumat cifrele exacte privind creșterea prețurilor la alimente și medicamente în ultimul trimestru.

Și dacă evaluarea reală pentru următoarele luni din iarna aceasta prezintă majorări de prețuri in medie de 40%! Ceea ce înseamnă un adevărat dezastru!”, adaugă Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu: ”Alianța Pentru Patrie va continua să atace legile și ordonanțele anti românești promovate de actuala Coaliție de guvernare”

Vom prezenta public răspunsul pe care îl vom primi de la Virgil Popescu și noi, Alianța Pentru Patrie, dar și guvernul, așa cum i s-a cerut printr-un document oficial! În cazul în care va depăși cele 30 zile prevăzute de lege, APP îi va mai depune încă o plângere penală pentru abuz în serviciu”, conclude membrul APP.

Articolul precedent7 ani de la tragedia „Colectiv”. Ponta: „În 7 ani nu a făcut nimeni măcar un centru de arși în România”
Articolul următorSalvamont acuză: ”Legislația nu ne permite să folosim mijloacele speciale de avertizare, luminoase și sonore”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time