Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea
Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea

Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, a reluat problema încălzirii în București, acuzând lipsa implicare a actualului primar, Nicușor Dan.

Firea a precizat că Termoenergetica amenință că se poate bloca din cauza datoriilor, în condițiile în care Nicușor Dan insistă asupra faptului că facturile sunt achitate.

Ministrul Familiei: ”Singurii care suferă sunt miile de bucureșteni care rămân zilnic fără apă caldă și căldură”

Gabriela Firea a explicat că a participat la ședința săptămânală a organizației PSD București.

Aici, au fost purtate discuții referitoare la termoficare cu senatorii și deputații de București. Este vorba despre Adrian Streinu-Cercel, Rodica Nassar, Dan Cristian Popescu și fostul edil al Sectorului 1, Dan Tudorache.

Prezenți au fost și liderii organizațiilor de sector: Sectorul 1, Petre Florin Manole, primarul interimar al sectorului 5, Constantin Melnic, secretarul general al PSD București, Alexandru Hazem Kansou, președinții organizațiilor interne de femei, Ancuța Comanici.

Au participat și Roland Savulescu, Madalin Jijie, și Alex Susai.

Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea

În mandatul meu de primar general am început reparațiile atât de necesare la conductele vechi de 30-40 de ani și am accesat fonduri europene în valoare de 300 milioane de euro pentru reparația a 200 km de conducte. Din păcate, așa cum am mai spus, contractul pentru care am muncit eu și echipa mea a fost blocat intenționat în campania electorală, iar Nicușor Dan s-a grăbit doar să îl semneze. Lucrările propriu zise nu au început însă nici după 2 ani”, a precizat ministrul.

Fostul Primar al Municipiului București: ”În prag de iarnă, primarul Nicușor Dan și-a adus aminte să caute vinovații în altă parte decât în propria curte”

Gabriela Firea a reluat discuția bugetului pe care îl deține Primăria Capitalei, explicând că, în ciuda alocărilor pe care Nicușor Dan le-a obținut, implicarea îi lipsește cu desăvârșire.

Mai mult, fostul edil a insistat asupra faptului că termoficarea înseamnă timp și nu se realizează pe perioada sezonului rece.

De exemplu, în mandatul meu de primar general, gazele erau plătite în avans. Iar cifrele arată că tot în mandatul meu s-au făcut mai multe reparații. În luna noiembrie, primarul general se plânge că nu este ajutat. Ca în vestita fabulă “Greierele și furnica”, Nicușor Dan aruncă tot felul de acuzații puerile în loc să se întrebe ce a făcut până acum”, a transmis Gabriela Firea.

Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea

Gabriela Firea: ”Salvați Bucureștiul de Nicușor Dan!”

Ministrul Familiei a reamintit despre decizia Guvernului de a majora gradul de îndatorare al Capitalei, explicând că, în perioada mandatului său, Guvernul nu a dat dovadă de înțelegere.

Solicitările de creștere a plafonului de îndatorare ne-au fost respinse în mod repetat, iar bucureștenii au fost atunci pedepsiți și ținuți in frig doar ca Nicușor Dan să fie salvatorul orașului! Răcoroasă salvare”, a precizat fostul Primar al Municipiului București.

Articolul precedentCiolacu susține creșterea pensiilor și a salariului minim: „Dorim chiar să plece toată lumea din România?”
Articolul următorVictor Ponta: ”Care este diferența între Clotilde și alții care fură bani europeni și stau la închisoare?”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time