Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu ( captură video)

Liderul PSD Marcel Ciolacu vine cu noi afirmații legate de creșterea pensiilor și a salariului minim pe economie, în condițiile în care de ceva timp în coaliție sunt contre pe aceste subiecte.

Aseară, într-o intervenție la România TV, președintele Camerei Deputaților a punctat că nu este de acord ca pensiile să se majoreze cu acelaşi procent la 1 ianuarie 2023, subliniind că i se pare corectă „o anvelopă” de 15%, iar pensiile speciale să fie majorate doar parţial.

Sunt încă în România pensii de 1.500 – 1.800 de lei. Pentru acestea, va trebui o mărire procentuală mai mare. (…) La 1.800 de lei, 15% reprezintă 270 de lei lei, i se mai opresc 20 de lei pe impozit, mai vin 250 de lei. La 20.000 de lei, vorbim de aproape 3.000 de lei, vine o mărire de 3.000 de lei, nu e corect. (..)

Am ajuns la concluzia că se face o anvelopă de 15%. Vom veni cu un pachet social și unul economic, foarte clare. Și nu doar pe pensii, ci și mărirea salariului minim la 3.000 de lei. Dorim chiar să plece toată lumea din România?

E cazul să învățăm din greșelile trecute. În Germania s-a mărit salariul minim de la 2.500 la 3.000 de euro” a explicat liderul PSD pentru sursa citată.

Ciolacu a vorbit în acest context și despre a doua rectificare bugetară din acest an, ca fiind una „pozitivă” și în baza căreia „o sumă pe care o s-o convenim în coaliție va merge pe mărirea punctului de pensie și o sumă care va veni one of pentru cei cu venituri mici. Asta pentru a echilibra aceste decalaje, până vine legea pensiilor”.

Totodată, liderul PSD a subliniat că deciziile vor veni după un consens în cadrul coaliției de guvernare, însă a arătat că are propriile calcule:

Eu am socotelile mele, aștept să le văd și pe ale domnilor Ciucă și Hunor, iar apoi discutăm și stabilim aceste praguri.

După declarația premierului, este clar că gândim la fel despre distribuția acestor 15 miliarde. Nu este deocamdată luată o decizie finală. Noul buget va trece până pe 17 decembrie. Trebuie să fim predictibili, sustenabili și precauți”.

Articolul precedentAutoritățile române asigură că sunt pregătite să procedeze „în funcție de evoluția situației” după ce rachete rusești au lovit Polonia
Articolul următorGabriela Firea: ”Problema termoficării din București nu poate fi rezolvată peste noapte, dar este nevoie de fapte, nu de vorbe”