Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Înainte de negocierile cu PSD şi UDMR, Bode a afirmat că viitorul premier trebuie să fie propus de liberali, explicând că, în şedinţa Biroului Executiv din această seară, propunerea premierului va fi analizată.

Marţi, 16 noiembrie, prim-vicepreşedintele PNL a declarat că, personal, consideră că PNL trebuie să dea premierul, chiar şi în varianta unei rotaţii.

În plus, Bode a precizat că în forurile de conducere există deja două decizii prin care, atât Florin Cîţu, cât şi Nicolae Ciucă sunt propunerile PNL de premier.

Deciziile politice se vor lua astăzi, la ora 19.00

În plus, Bode a ţinut să adauge, la sosirea la negocieri, că PNL are un Birou Executiv în această seară, la ora 19.00, iar deciziile politice urmează să fie stabilite.
Întrebat despre varianta unei rotaţii a premierilor în noua alianţă, el a afirmat că ”despre această discuţie au mai vorbit, cu premier prin rotaţie, dar doar au vorbit”.

Nu există o decizie nici la PNL, nici la PSD. Când va exista o decizie, o să ve explicăm cum am adresat întrebarea. În seara asta cu siguranţă vom discuta despre forma finală a programului de guvernare, el este aproape finalizat şi, aşa cum am spus, structurile partidupului trebuie să valideze programul, după care vom discuta despre acordul politic, şi în a treia etapă vom decide asupra structurii Guvernului”, a spus Bode.

Lucian Bode a anunţat că propunerea lui Nicolae Ciucă drept prim-ministru e încă valabilă. Cu toate acestea, Cîțu respinge această variantă

Întrebat despre opţiunea sa, el a afirmat că PNL trebuie să dea primul-ministru, partidul fiind îndreptăţit să solicite această poziţie la prima rotaţie.

În această seară este posibil să decidem, dar validarea va veni în BPN. Biroul Executiv propune şi Biroul Politic aprobă”, a declarat Bode

Articolul precedentZeci de percheziții DNA în cel mai recent dosar privind vaccinarea fictivă
Articolul următorRomânia educată: “Marș afărăăăăă. Și îți vorbesc cu marș pentru că așa vrea mușchiul meu”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time