Românii de peste Prut și-au ales ieri președintele, în cel de-al doilea tur de scrutin. La o prezență de peste 52%, voturile majoritare au mers către Maia Sandu, care este noul președinte în Republica Moldova, de altfel prima femeie care deține această funcție în țară. În vârstă de 48 de ani, Maia Sandu l-a învins detașat pe actualul președinte, Igor Dodon, cu un scor de 57,63%. Până la această oră, Comisia Electorală Centrală a comunicat că au fost numărate peste 99% din voturi, ceea ce înseamnă că victoria este clară.

Maia Sandu a fost votată de 57% dintre alegători (913.718 de voturi), în timp ce contracandidatul său Igor Dodon a fost votat de 43% (689.248 de alegători). La secțiile de votare din afara țării, după procesarea a peste 85% din buletinele de vot, Maia Sandu conduce categoric cu peste 92% din voturi obținute, în timp ce Igor Dodon a primit doar 7,5% din voturi.

Maia Sandu este lidera formațiunii pro-europene Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), din partea căreia a candidat, în timp ce Igor Dodon s-a înscris în cursa electorală ca independent, însă a avut susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. În primul tur, desfăşurat pe 1 noiembrie, Maia Sandu a obţinut 36,16% din voturi, iar Igor Dodon 32,61%

Articolul precedentManagerul Spitalului Piatra Neamț acuză DSP de dezinformare
Articolul următorNăstase crede că știe ce va spune Iohannis: vina pentru tragedia de la Piatra Neamț e a PSD