Tragedia întâmplată în weekend la spitalul din Piatra Neamț, unde mai mulți pacienți Covid internați la ATI au murit arși de vii, a stârnit, așa cum era de așteptat, un val de indignare din partea societății. Indignați sunt și politicienii zilelor noastre, deși implicați în soarta țării și atunci când s-au întâmplat alte tragedii, cum ar fi incendiul de la Maternitatea Giulești sau Clubul Colectiv. Parte din ei fac o comparație între atitudinea lui Klaus Iohannis după incendiul de la Colectiv și impasibilitatea președintelui din aceste zile, impasibilitate care se vede cu ochiul liber. Iar unul dintre cei care punctează această atitudine este și Adrian Năstase, care face, evident, o paralelă cu demisia Guvernului Ponta, opinând că este posibil ca Iohannis să își îndrepte degetul acuzator și de această dată tot către PSD.

După Colectiv, vă aduceți aminte, s-a căutat un țap ispășitor. În final, șeful guvernului de atunci, Victor Ponta și-a dat demisia.

Ar fi normal ca, după cumplitul incendiu de la spitalul din Piatra Neamț, să aflăm cine are responsabilitatea acestei tragedii. Credeți însă că va ieși, din nou, Iohannis să spună că „a fost nevoie să moară oameni” sau, în condițiile actuale, cu „guvernul său”, Iohannis va anunța că vina o poartă, de fapt, PeSeDe-ul?”, scrie Năstase pe blogul său.

Articolul precedentMaia Sandu, prima femeie aleasă președinte în Republica Moldova
Articolul următorFlorin Cîțu, de la creșterea în V, la creșterea în W