Politisti londonezi
Politisti londonezi. Sursa foto: stirileprotv.ro

 Incident grav în centrul Londrei, în apropiere de Leicester Square. Doi ofițeri de poliție au fost înjunghiați, vineri, un bărbat fiind arestat sub suspiciunea de vătămare corporală gravă și de agresiune asupra unui polițist, potrivit digi24.ro.

Starea celor doi oameni ai legii, care au fost transportați la spital nu este cunoscută

Bărbatul arestat, care avea asupra lui un cuțit, a fost şi el spitalizat. Poliția metropolitană a declarat că în timpul incidentului a fost folosit un pistol cu electroșocuri. Atacul s-a produs în jurul orei 06:00 (05:00 GMT), având loc într-un moment în care în capitala Marii Britanii este desfăşurat un dispozitiv de securitate de amploare înainte de desfasurarea funeraliilor care vor avea loc luni, ale Reginei Elisabeta a II-a. 

Atacul de vineri ”nu este tratat ca având legătură cu terorismul”, a transmis Poliţia Metropolitană, într-un comunicat

 Mii de ofiţeri de poliţie vor participa la funeraliile de stat. Primarul Londrei, Sadiq Khan, a calificat atacul drept „îngrozitor”, reamintind riscurile asumate de ofiţerii de poliţie pentru a menţine siguranţa tuturor.

„Acest atac asupra ofițerilor de poliție din Soho este cu totul îngrozitor. Acești ofițeri curajoși își făceau datoria și asistau publicul în acest moment important pentru țara noastră. Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de ei, de cei dragi și de colegii de poliție în urma acestui atac rușinos. Ofițerii noștri de poliție fug mereu spre pericol pentru a-i proteja pe ceilalți și pentru a ne ține în siguranță și le suntem recunoscători. Atacurile împotriva poliției nu vor fi tolerate și orice făptuitor va fi prins și urmărit penal. Îi îndemn pe cei care au informații să facă un pas în față pentru a se asigura că autorul acestui atac dezgustător simte întreaga forță a legii”, a mai încheiat acesta”, a scris pe Twitter primarul Londrei, Sadiq Khan.

Sute de lideri mondiali şi membri ai familiei regale sunt aşteptaţi să fie prezenți la ceremonia care va avea loc luni, despre care noul şef al poliţiei londoneze, Mark Rowley, a declarat că va fi o „provocare uriaşă”.

Avertismentul unui mare fermier din România: Prețul cărnii de porc se va dubla

Articolul precedentAvertismentul unui mare fermier din România: Prețul cărnii de porc se va dubla
Articolul următorMinistrul Mediului: ”Pregătim plafonarea prețului lemnului utilizat pentru încălzire”