Sursă foto: Facebook/Tanczos Barna
Sursă foto: Facebook/Tanczos Barna

Tanczos Barna a adus în discuție plafonarea prețului lemnului destinat încălzirii, precizând că, în urma deciziei Coaliției de guvernare, Ministerul Mediului a demarat procedura de elaborare a unui proiect de act normativ.

Acest act normativ are ca scop plafonarea prețului lemnului și produselor din lemn utilizate pentru încălzire, pentru o perioadă de 6 luni.

După elaborare, proiectul care vizează plafonarea prețului va fi supus aprobării Guvernului

Ministrul mediului a declarat că, în contextul crizei energetice pe care o traversează Europa, precum și a perspectivelor pe termen scurt și mediu, au fost constateate o serie de creșteri artificiale a prețurilor la majoritatea materiilor prime utilizate drept combustibil pentru încălzire.

În România, peste 3 milioane de gospodării se încălzesc cu lemn de foc sau cu produse derivate. Considerăm că, atunci când categorii întregi de cetățeni riscă să devină victimele unor creșteri de preț nejustificate, în situații speciale și pe perioade limitate de timp, statul are datoria să intervină și să blocheze posibilitatea apariției unor astfel de situații. În prezent, specialiștii noștri lucrează pentru a stabili toate detaliile, pe care le vom prezenta în foarte scurt timp”, a transmis ministrul Mediului.

Exportul de lemn destinat focului va fi limitat

Potrivit declarațiilor, în paralel cu plafonarea prețului de vânzare al lemnului pentru încălzire, proiectul de act normativ va cuprinde și alte măsuri de protecție a cetățenilor.

Printre acestea, se numără limitarea temporară exporturilor lemnului de foc și produselor derivate pentru încălzire, atât la nivel intracomunitar, cât și în afara UE.

Articolul precedentAlertă la Londra: Doi polițiști au fost înjunghiați
Articolul următorPoliția Locală Sector 3: ”Cetățenii care dețin terenuri virane în proprietate sunt obligați prin lege să elimine culturile de ambrozie”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time