Mincare spital
Mincare spital- Sursa foto: FB Mariana Petrescu

Condiții de nedescris la Spitalul Județean Constanța, este acuzația adusă de o femeie din Breaza, care a fost nevoită să își interneze fetiță de 5 ani, în timpul vacanței petrecute pe litoral, potrivit gandul.ro. Tânăra a ajuns cu copilul  de 5 ani de urgență la spital, fiind internat deoarece starea de sănătate nu era foarte bună.

„Apoi a început coșmarul…”, a dezvăluit tânăra mamă

 Femeia acuză că fetița, care a fost diagnosticul inițial cu enterocolită, nu a fost tratată corespunzător, familia fiind nevoită să o interneze la un spital privat în Bucureșți. Tânăra a dezvăluit care au fost condițiile existente în Spitalul Județean Constanța.

„La micul dejun au venit și au pus dimineața o felie de pâine prăjită pe pachetul meu de șervețele umede. Nici măcar un șervețel de hârtie nu ne-au dat, ce să mai zic de farfurie… Apoi, aerisirea de la wc era direcționată în salon… Nu am crezut că există așa ceva. Cum au gândit-o? Vă închipuiți cum mirosea acolo?”, a dezvăluit femeia.

Aceasta susține că a fost nevoită să cumpere toate medicamentele necesare tratamentului fetiței

„A, ba da. Au avut Dexa, ser fiziologic și mănușă ca să lege bățul de pat..”, spune femeia, care a cerut externarea după două zile, deoarece nu a mai suportat condițiile de spitalizare.

„Tocmai am plătit la stat 14.000 de lei impozit!.Pentru ce am dat banii aceșția? Pentru o felie de pâine prăjită pe care a primit-o copilul meu? Am chemat doctorul. A ridicat din umeri. L-am întrebat dacă i s-ar părea normal, dacă ar ajunge cu copilul lui în situația în care este copilul meu, să fie tratat așa. A spus că nu. Mulțumesc!”, a afirmat femeia.

Tânăra mamă reclamă condiții de spitalizare jalnice

„Ce să mai zic? Pe căldurile astea, în salon nici nu aveam mâner la geam să putem aerisi. Nu aveam jaluzele sau ceva la geam, la 5 dimineața, bolnav fiind, copilul meu se trezea din cauza luminii. Nici măcar față de pernă nu am avut, era un fel de mușama pe care nu puteai pune capul că ți se lipea de piele. Cum se poate așa ceva?”, a mai povestit  tânăra, care are o afacere în localitatea Breaza.Ea susține că nu există nici măcar suport de perfuzie, aceasta fiind legată de stativul de pat cu o mânușă chirurgicală…„Am stat de vorbă cu asistentele. Toate ridicau din umeri. Cică nu s-a făcut niciodată nimic în acel spital decât când au apărut reclamații în presă. Scrieți și voi și poate ajunge la ei și mai fac ceva pe-acolo”, spune femeia.

Aceasta și-a internat fetiță la un spitalul privat din Bucureșți, unde a fost tratată corespunzător contra unei sume importante de bani. „Fără supărare, eu plătesc taxe la stat, este normal să fiu tratată decent. Nu vreau lux, vreau decență. Atât! Nu bătaie de joc. Repet, pentru ce am plătit atâția bani la stat? Pentru ce plătesc impozit anual dacă tot la privat ajung și scot bani din buzunar?”, întreabă tânăra mamă.

Autoritățile din Cehia vor să limiteze temperaturile din școli și spitale

Articolul precedentRomsilva: ”Puieții de brad și molid sunt gata pentru viitoarele împăduriri”
Articolul următorMai multe rămășițe umane au fost descoperite în câteva valize cumpărate la licitație