Foto: România TV
Foto: România TV


 Cehia ia măsuri pentru reducerea consumului de gaze naturale, pentru a putea face față unei crize a combustibililor la iarnă, potrivit digi24.ro. Astfel, Ministerul Industriilor a propus limitarea temperaturii la 18 grade Celsius în birouri, 19 grade în instituţiile de învăţământ şi 20 de grade în centrele medicale, în cazul apariției unor probleme privind furnizarea gazelor naturale.

Care vor fi noile temperaturi maxime admise

 Decizia oficialilor cehi corespunde anunțului făcut de către Comisia Europeană, privind reducere a consumului de gaz cu 15% până în  cursul lunii martie 2023. În proiectul de act normativ care prevede reducerea consumului de gaze este inclus și un tabel care detaliază temperaturile maxime admise care ar trebui atinse în cazul pornirii sistemelor de încălzire, care au fost stabilite în raport de tipul încăperii. Potrivit proiectului, în birouri, camere de hotel, bucătării, camere de zi sau camere ale copiilor temperatura maximă ar urma să fie 18 grade Celsius, în timp ce în instituţiile de învăţământ, inclusiv şcoli şi grădiniţe, temperatura maximă ar fi de 19 grade. Temperatura maximă în spitale ar urma să fie limitată la 20 de grade Celsius, indiferent că este vorba despre rezervele unde sunt internaţi bolnavii, de cabinete sau săli de operaţie.

Reducerea consumului de gaze naturale ar putea deveni obligatorie

Țările membre ale Uniunii Europene au stabilit o reducere voluntară a consumului lor de gaze cu 15% până în martie 2023. Măsura poate deveni obligatorie dacă exista un pericol de ”penurie gravă”, ce ar putea apare dacă furnizarea gazelor rusești va fi sistată, în contextul războiului din Ucraina sau al sancţiunilor impuse Rusiei. Aplicarea acestei convenții prevede mai multe excepţii pentru unele state membre.

Animalele nu ar trebui să sufere și să moară pentru industria cosmetică

Articolul precedentAfacerist din Suceava arestat pentru lovire sau alte violenţe, șantaj şi lipsire de libertate. Victima, un băiat de 11 ani
Articolul următorMinistrul Marius Budăi infirmă zvonurile legate de naţionalizarea pilonului II de pensii