Foto: Facebook/Luca Niculescu
Foto: Facebook/Luca Niculescu

Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța, a precizat că pompierii români au primit mulțumiri din partea francezilor, în urma intervenției din estul localității Belin-Béliet.

Astăzi, 16 august, în zona respectivă a intervenit o echipă formată din 37 de pompieri și dotată cu 5 maşini de stingere incendii de pădure.

De asemenea, la fața locului au acționat 2 autospeciale de stins incendii de capacitate mică, 1 cisternă de 12.000 litri şi 1 autospecială de primă intervenţie şi comandă.   

Francezii le-au mulțumit pompierilor români pentru toate eforturile depuse

Pompierii români în Franța. Elogiați de presa din Hexagon, apreciați de locuitorii din zonele lovite de incendii. Într-un sat din Gironde, o banderolă pe care scrie mulțumesc”, a transmis Luca Niculescu, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina de Facebook.

Mai mulți voluntari au participat la stingerea incendiilor din zonă

Prin intermediul unui comunicat, reprezentanții IGSU au precizat că lupta pentru stingerea flăcărilor a reprezentat un adevărat exemplu de solidaritate.

Misiunile executate în teren de către personalul modulului RO-GFFF-V constau în identificarea și lichidarea focarelor ascunse, precum și protejarea locuințelor aflate în vecinătate, de posibile alte focare existente. Eforturile pompierilor militari români sunt susținute de implicarea extraordinară a autorităților și a voluntarilor din Franța care, în toată această perioadă, au dovedit solidaritate în lupta pentru stingerea incendiilor înregistrate în țara gazdă”, au transmis reprezentanții IGSU.

Articolul precedentDirectorul DGASPC Caraș-Severin, acuzată de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane. Persoana favorizată, chiar ea
Articolul următor„Dosarul Revoluției”, din nou în instanță. Procurorii au publicat rechizitoriul
Jurnalist full-time / Pesimist part-time