Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

 Măsuri fără precedent luate în Marea Britanie din cauza caniculei, care afectează resursele de apă. Astfel, oficialitățile le recomandă britanicilor să stea la duș mai puțin cu minim un minut pentru a evita lipsa apei,  potrivit unor surse din cadrul companiilor de apă din țară, potrivit stiripesurse.ro.

Astfel, fiecare locuitor al Regatului Unit ar trebui să reducă consumul zilnic de apă cu un sfert până în 2050, respectiv de la 145 de litri pe zi la 110 litri pe zi

Obiectivele au fost comunicate în condițiile în care în următorii 25 de ani Marea Britanie va avea nevoie zilnic de încă 4 miliarde de litri de apă pentru a putea asigura aprovizionarea populației. Ținând cont de acest lucru, autoritățile britanice au decis să construiască un rezervor rezervor de stocare a apei, ale cărui lucrări ar trebui terminate până în anul 2029.

„Din punct de vedere politic s-ar putea să nu fie popular, cel puțin pe termen scurt, dar avem o alegere simplă – fie cheltuim un miliard de lire sterline pentru infrastructură, fie le cerem oamenilor să facă duș cu un minut mai puțin”, a declarat un oficial din industrie.

În unele zone din sudul Angliei, din cauza temperaturilor anormal de ridicate și a gradului mare de utilizare a apei, s-a restricționat utilizarea furtunurilor de grădină și a instalațiilor de udare a grădinilor. Măsurile au fost luate din cauza nivelului „prea scăzut” al apelor subterane și a umplerii rezervoarelor din țară.

100 de orașe din Franța au rămas fără apă potabilă, locuitorii urmând să primească apă cu camioanele, așa cum a anunțat ministrul francez al Ecologiei

Inclusiv la Paris a fost anunțată alertă din cauza secetei, fiind luate deja primele măsuri de limitare a consumului de apă, privind udarea parcurilor. Prim-ministrul Franței, Elisabeth Borne, a organizat vineri o celulă de criză interministerială pentru a discuta problema secetei, care este „cea mai gravă criză înregistrată vreodată” în țară.

„Există deja peste o sută de orașe din Franța care astăzi nu mai au apă potabilă și pentru care aprovizionarea este asigurată de camioane, pentru că nu mai există nimic în conducte”, a declarat Christophe Bechu, în timpul vizitei intreprinse în orașul Roumoules. Irigarea a fost interzisă în mare parte din nord-vestul și sud-estul Franței pentru a conserva apa. 

Activitatea unor spitale din Marea Britanie, afectată din cauza temperaturilor record

Articolul precedent Activitatea unor spitale din Marea Britanie, afectată din cauza temperaturilor record 
Articolul următor Efectele secetei: Apicultorii din România cer sprijin financiar din partea statului