Ionuț Moșteanu (USR PLUS): „Pentru bunul mers al Coaliției e nevoie de transparență și încredere”

Reacția lui Moșteanu a venit ca urmare a celor două dosare pe care Florin Cîțu le are în SUA, unul pentru conducere sub influența alcoolului, al doilea pentru o datorie neplătită pentru un card de credit.

Liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu a reacționat după ce au apărut informațiile cu privire la cel de-al doilea dosar din SUA a premierului Florin Cîțu. Acesta consideră că acuzația de „țepar” este una foarte gravă, dar are încredere că premierul va avea o explicație pertinentă în acest caz.

„Premierul Cîțu este acuzat că a dat țeapă unei bănci. Este o acuzație foarte gravă. Am încredere că premierul va clarifica urgent acest aspect și va elimina orice urmă de îndoială. Pentru bunul mers al Coaliției e nevoie de transparență și încredere”, a scris Alina Gorghiu, în continuare de partea lui Cîțu

Tot pe rețeaua de socializare, senatorul Alina Gorghiu, unul dintre susținătorii premierului, a afirmat că „în noua poveste”, cererea recuperatorului de creațe a fost respinsă, însă cel trimis în judecată, adică cetățeanul român Florin Cîțu a rămas cu denigrările.

„Eu știu că e musai ca Florin Cîţu să aibă zeci de dosare până la Congres. Dar, în noua poveste, există o decizie clară a unei instanțe americane, că speța civilă a fost respinsă, iar firma nu a depus vreo altă solicitare.  Adică există cineva care te dă în judecată, tu nu știi, că nu te anunță nimeni, cererea lor este respinsă, iar tu rămâi cu denigrările. Sau nici justiția americanilor nu mai e bună zilele acestea?”, a scris documentul prezentat de Mediafax, cu privire la cel de-al doilea caz al premierului, ce viza o datorie de 6.698,73 dolari, plus 3.056,54 dolari din dobânzi, cheltuielile de judecată și alte compensații.

Documentul instanţei semnat de judecătorul Steven P. Van Marel arată, într-o notificare olografă, că speţa civilă (Case No. LACV044600, Clarke-Jordan Financial, LC vs Florin V Cîţu) a fost respinsă în următoarea zi după expirarea termenului pentru notificarea lui Florin Cîţu, respectiv pe 24 februarie 2009.

Mediafax, 15 august 2021

AUR și PSD cer demiterea lui Cîțu

De partea cealată, opoziția cere demiterea premierului Cîțu, ca urmare a acestor două acțiuni in instanță împotriva lui Florin Cîțu. Dacă cei de la AUR au solicitat coaliției de guvernare retragerea sprijinului politic, precum și prezentarea unei noi propuneri de premier, motivând că „există o incompatibilitate morală clară a lui Florin Cîţu cu funcţia de prim-ministru al României. Florin Cîţu a ascuns faptul că a săvârşit o faptă penală şi a fost condamnat la închisoare atât faţă de conducerea PNL, faţă de ceilalţi lideri ai coaliţiei de guvernare, cât şi faţă de români”, cei de la PSD plusează și cer chiar alegeri anticipate.

Florin Cîțu, un al doilea dosar din America

Articolul precedentFlorin Cîțu, un al doilea dosar din America
Articolul următorStelian Ion se teme de prescripție în Dosarul 10 august, dar vede o soluție