Sursa foto: Hot News
Sursa foto: Hot News

Secretarul general PSD, Paul Stănescu, a cerut în cursul zilei de azi, 14 august, demisia sau demiterea premierului și organizarea de anticipate.

Cerințele lui Stănescu vin în contextul scandalului care a trenat în presă și spațiul media, scandal referitor la faptul că, în urmă cu 20 de ani, Premierul s-a aflat băut la volan.

De asemenea, secretarul general PSD este și primul lider PSD care cere anticipate. Contextul rămâne același: dosarul lui Cîțu din SUA. Stănescu a mai adăugat că ”Doar românii mai pot decide cine are dreptul moral să guverneze”.

În cadrul unui comunicat de presă, Paul Stănescu a precizat că președintele Klaus Iohannis are datoria constituțională, legală și morală să scoată rapid România din situația penibilă în care se află întreg Guvernul.

Secretarul general PSD propune două soluții: demiterea sau demisia

Să renunțe la dubla măsură! Executivul nu mai poate fi condus de un politician condamnat penal. Menținerea lui Cîțu în funcție este un atac la credibilitatea României. Demiterea sau demisia!”, spune Stănescu într-un comunicat de presă”.

Liderul PSD a mai adăugat și faptul că, sub patronajul președintelui, ipocrizia riscă să devină politică de stat.

Penalul lui Iohannis este mai presus de lege? Politicienii PNL au voie să fie condamnați penal, să facă închisoare și să ocupe funcții publice? Unde au ascuns useriștii campania ‘Fără Penali în funcții publice’?” a arătat liderul PSD.

”Un premier şantajabil nu poate guverna în interesul românilor”

Conform HotNews, Paul Stănescu a mai transmis, în cursul zilei de sâmbătă, și că un premier şantajabil nu poate guverna în interesul românilor.

În același context, Victor Ponta a precizat, în data de 12 august, că nu îl interesează ce a făcut Cîțu acum 20 de ani. Totuși, Președintele PRO România, s-a arătat deranjat de faptul că a fost pierdut un an important din guvernare. Alături de Paul Stănescu, și Marcel Ciolacu a cerut demisia premierului.

Articolul precedentLIVE: Florin Cîțu face declarații de la Guvern
Articolul următorANAT: Agenţiile de turism nu poartă răspundere pentru modificarea încadrării destinaţiei între data achiziţionării serviciilor turistice şi data întoarcerii.
Jurnalist full-time / Pesimist part-time