Florin Cîțu (Captură video)

Premierul Florin Cîțu a avut prima ieșire publică după scandalul în care este implicat, cu privire la cele două zile de închisoare, pe care le-a ispășit în urmă cu 20 de ani. Printre subiectele abordate au fost discuții și pe tema scandalului, dar și legate de rectificarea bugetară.

„Nu m-am gândit niciun moment să-mi dau demisia. Avem o guvernare pe care trebuie să o ducem la capăt. Un eveniment care s-a întâmplat acum 20 de ani, pe care îl regret, nu are nicio implicație. Poate ar fi trebuit să-i amintesc președintelui despre acest incident, dar nu am considerat important”, a mai spus Florin Cîțu.

Cât privește acuzațiile din România, legate de penalitatea lui Florin Cîțu, acesta a ținut să precizeze faptul că este vorba despre două sisteme juridice diferite. „Ceea ce am făcut eu a fost delict, a fost contravenție. La ei există doar lege penală. Am spus că este contravenție pentru că în SUA nu am avut niciodată niciun drept restricționat”, a explicat Florin Cîțu.

Cîțu își dorește tolență zero pentru cei care conduc sub influența alcoolului

Florin Cîțu a precizat că și-a învățat lecția, cu vârf și îndesat, iar de la acel moment nu a mai avut astfel de incidente. Mai mult, a ținut să sublinieze că își dorește ca și în România să fie o legislație mai dură în această privință, dar a și dat un sfat celor care urcă la volan după ce au consumat alcool. „Aș spune ceea ce spun fiecărei persoane, după ceea ce mi s-a întâmplat mie. Nu trebuie niciodată amestecate alcoolul și condusul. În SUA este mai dură legislația și aș dori ca și în România să avem toleranță zero față de cei care urcă băuți la volan”, a mai spus Florin Cîțu.

Ștefănescu: „Ţinta nu este Cîţu, ţinta este Klaus Iohannis”

Articolul precedentCurtea de Conturi: CFR Marfă are mulți angajați îmbătrâniți
Articolul următorSecretarul general PSD cere demisia lui Cîțu și alegeri anticipate