miting psd la romexpo
Codrin Ștefănescu

Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD, a lansat o „bombă” în privința scandalului Cîțu. Concret, acesta a afirmat în cadrul unei emisiuni de la România TV că adevărata țintă nu este premierul Cîțu, cel care candidează pentru funcția de șef al PNL, ci chiar președintele Klaus Iohannis.

Toată lumea vorbește despre Cîțu beat sau drogat la volan. Nimeni nu vorbește despre miza acestui megascandal. Nu Cîțu este ținta. Și am să vă explic de ce. Cîțu este un produs de laborator. Se știe și se vede lucrul acesta. E un băiat cu multe bube, mai mari sau mai mici, cunoscute de cine trebuie. Un băiat cu schelete în dulap, folosit, utilizat de stăpâni cu adevărat puternici. Face parte din acea categorie de oameni îndosariați

a declarat Codrin Ștefănescu, în exclusivitate pentru România TV

Cine are de câștigat și cine are de pierdut în scandalul momentului

Codrin Ștefănescu se întreabă retoric cine plătește „oalele sparte” din acest scandal, în care atât oamenii din coaliției cer demisia premierului, cât și cei din opoziție. „Iohannis plătește. Ținta nu este Cîțu, ținta este Iohannis pentru că Cîțu este omul lui Iohannis. Cîțu candidează pentru președinția partidului lui Iohannis.  Asta nu este o operațiune pe care s-o facă Orban cu cei din jurul lui. Ei n-au nici măcar imaginație, n-au informația, n-au puterea de a face astfel de joc. Aici e mâna cuiva din sistem. Din sistem cineva i-a dat șah lui Iohannis”, a mai spus Ștefănescu.

De asemenea, Codrin Ștefănescu este de părere că acestă operațiune „nu miroase a lucru de mântuială” făcut de echipa lui Orban, așa cum mulți s-au grăbit să afirme. Mai mult, că „presiunea publică îl va obliga pe Iohannis să ia o decizie”, astfel că șeful statului va fi dublu pierzător, și al premierului pe care l-a susținut, dar și a postului de lider al PNL.

De altfel, mai multe voci publice au lansat speculații cu privire la schimbarea premierului, dar și al președintelui PNL, iar toate acestea duceau spre o singură persoană, cea a ministrului Apărării Naționale, Nicolae Ciucă. Acesta a fost premierul interimar după alegerile parlamentare din decembrie 2020, mai mult, a fost în stânga lui Florin Cîțu când acesta din urmă și-a anunțat candidatura în cursa internă a PNL.

Data limită pentru depunerea candidaturilor este 25 august, cu 30 de zile înainte de data Congresului, conform statutului PNL, astfel că nu este exclusă nicio supoziție.

Diana Șoșoacă are varianta sa în „cazul Cîțu”

Articolul precedentMAE cere românilor să părăsească imediat Afganistanul
Articolul următorMesaj RO-ALERT la Câmpina! Apa din municipiu este nepotabilă