Sursa foto: Facebook/ 24.hu

Ungaria se confruntă cu probleme serioase, în special după ce guvernul condus de Viktor Orban a anunțat noi taxe pentru liber-profesioniști, de la curieri și până la micii antreprenori, scrie Digi24.

Vineri seară, sute de persoane au blocat podul Margit de peste Dunăre, cel mai folosit din Budapesta. La fața locului au intervenit oamenii legii care au încercat să țină deschis măcar un sens de circulație, dar până la urmă protestatarii au reușit să blocheze tot traficul.

La protest și-au făcut apariția și unii politicieni de opoziție, care nu sunt de acord cu modificările propuse de guvernul condus de Orban. Cu toate acestea, măsurile din Codul Fiscal vor fi votate în Parlament, în contextul în care există o majoritate confortabilă care este de partea prim-ministrului Ungariei.

Proteste în fiecare zi în Budapesta din cauza modificărilor la Codul Fiscal. Între timp, românii se plimbă cu bidonul de vin de acasă prin Grecia, iar Guvernul adoptă modificările fiscale pe repede înainte

Cei prezenți vineri pe podul Margit au anunțat că vor bloca câte un pod și bulevard în fiecare zi, până când guvernul condus de Orban o să renunțe la modificarea legii.

La jumătatea săptămânii, când un grup de protestatari au blocat podul Margit, jandarmii au intervenit și i-au ridicat pe demonstranți.

Viktor Orban spune că reforma este necesară, pentru că 450 de mii de oameni evitau să contribuie la asigurările sociale de care beneficiau.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, liderul de la Budapesta a declarat că Uniunea Europeană  „și-a tras un glonț în plămâni” din cauza sancțiunilor economice împotriva Rusiei.

„Inițial, am crezut că ne-am tras doar un glonț în picior, dar acum este clar că economia europeană s-a împușcat singură în plămâni și gâfâie după aer”, a declarat Orban.

Viktor Orban se confruntă cu probleme serioase, în condițiile în care inflația a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani, iar poziționarea sa împotriva UE și a deciziilor luate de liderii europeni îl izolează tot mai mult de restul Europei. Unii oficiali europeni l-au atacat, precizând că îl susține pe Putin, lucru dezmințit chiar de către Viktor Orban.

Premierul Ungariei a declarat în repetate rânduri că dacă Moscova va închide definitiv robinetul cu gaze către Europa, economia europeană va avea puternic de suferit.

Citește și articolul: Tensiuni între Bruxelles și Viktor Orban din cauza prețului la combustibil

Articolul precedentVești bune din partea FMI: Inflația va fi adusă sub control până în 2023
Articolul următorPacienții Spitalului Municipal Adjud primesc brățări de identificare moderne
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.