Sursa foto: Impactpress

Sistemul medical din România bate pasul pe loc, dar cu toate acestea mai există spitale care apelează la tehnologie pentru a eficientiza relație dintre medic și pacient.

Un exemplu este Spitalul Municipal Adjud, județul Vrancea, care a renunțat definitiv la brățara din hârtie cerată cu închizătoare pe bază de adeziv, scrie Adevărul.

Reprezentanții spitalului au anunțat că au implementat brățările de identificare pe care este imprimat un cod unic, iar medicii vor putea știi într-un timp scurt informațiile necesare despre pacient.

Brățările electronice în spitale, un „vis” pentru majoritatea pacienților din țara noastră

Cu ajutorul unui dispozitiv de citire, medicul poate afla istoricul medical al pacienților, posibilele alergii și detaliile referitoare la intervenții chirurgicale.

Totodată, sistemul introdus în spital oferă posibilitatea stocării de informații referitoare la materialele sanitare sau ce tip de tratamente trebuie folosite pentru fiecare caz în parte. Mai mult, se vor genera rapoarte pe fiecare cod, ceea ce înseamnă că se reduce timpul în care personalul medical întocmește documentația specifică.

„Identificarea digitală duce practic la creşterea siguranţei pacientului, eliminarea erorilor umane din actul medical, dar şi la reducerea costurilor”, au declarat reprezentanții Spitalului Municipal Adjud.

Implementarea sistemului a făcut parte din proiectul „Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare de către Spitalul Municipal Adjud, spital suport COVID-19”, având o valoare de peste 12 milioane de lei.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că până în 2026 vor fi construite 25 de spitale noi cu banii din PNRR. De asemenea, oficialul a dat asigurări că se vor achiziționa echipamente de ultima generație, urmând ca și restul spitalelor din România să fie reabilitate și modernizate cu banii europeni.

Citește și articolul: FSANP: Elena Udrea, care a contribuit la sărăcirea unor generații de români, va avea la Penitenciarul Târgșorul Nou condiții mai bune decât bolnavii din spitale

Articolul precedentUngaria nu-l mai vrea pe Viktor Orban. Zeci de proteste împotriva modificării Codului Fiscal
Articolul următorMesaj RO-ALERT în București. Avertizare meteo de vijelii și averse torențiale
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.