Sursa foto: Ora de Siibu

Voucherele în valoare de 250 de lei de la statul român au devenit „o problemă” pentru mai mulți vasluieni, după ce au aflat că nu își pot achiziționa alcool cu acestea, scrie Adevărul.

Românul este bun la toate, iar unii localnici din apropierea Hușiului au decis să le vândă pentru suma de 100 de lei, în speranța că vor reuși să-și cumpere băutură.

Cu toate acestea, voucherele pot fi folosite în cazuri excepţionale şi de alte persoane, care trebuie să aibă la ele şi actul de identitate al titularului, mai scrie sursa citată.

Ca la noi, la nimeni. În loc să-și cumpere mâncare cu voucherele trimise de stat, unii decid să le vândă pentru alcool. Până la jumătatea lunii iulie au fost emise aproximativ 1,6 milioane de carduri

Un martor a precizat că acest fenomen a devenit tot mai des în rândul vasluienilor din comune.

„Înstrăinează nu numai cardul propriu – zis, ci şi codul PIN. Din păcate, nu ştiu că vor mai primi bani încă de două ori până la sfârşitul acestui an şi suma va fi aceeaşi, 50 de euro, echivalentul în lei”, a mai precizat martorul

Reamintim că voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului 2022, iar atunci când sunt distribuite, cardurile vin cu instrucțiuni de utilizare și cu codul PIN.

De asemenea, în instrucțiuni mai sunt precizate și magazinele unde se pot utiliza aceste carduri și un număr de telefon pentru cazurile în care există probleme cu folosirea lor.

Dacă beneficiarul, din motive excepționale, nu se poate deplasa pentru a folosi cardul primit, acesta poate fi încredințat unei persoane apropiate, împreună cu actul de identitate.

Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, până pe 13 iulie au fost emise aproximativ 1,6 milioane de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru mese calde și alimente.  Pentru săptămâna viitoare, obiectivul este să depășim pragul de 2 milioane de carduri emise.

Citește și articolul: USR, săgeți către Guvernul Ciucă. Mai puțin de un sfert din cardurile pe care va fi încărcată suma de 250 de lei au fost distribuite până în prezent

Articolul precedentVIDEO. Descinderi la mai multe cămine de bătrâni din București
Articolul următorUn avion cargo s-a prăbușit în Grecia. Toți cei prezenți la bord au murit
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.