Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Poliția Capitalei a anunțat că patru angajați ai unor cămine private de bătrâni din Sectorul 6 au fost arestați, după ce au agresat și șantajat mai mulți vârstnici pentru bani, scrie news.ro.

Doi dintre cei arestați au fost prinși de oamenii legii când au obligat pe un bătrân să scoată de la bancă suma de 65.000 de lei.   

În perioada septembrie 2021- iulie 2022, șapte persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 46 de ani, au încercat să profite de vulnerabilitatea persoanelor aflate în centrele de bătrâni și au agresat 10 vârstnici, lipsindu-i de libertate în mod ilegal. Mai mult, i-ar fi șantajat pentru obținerea unor bunuri patrimoniale.

Joi, 14 iulie, au fost puse în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară

Oamenii legii au reținut trei femei, cu vârste cuprinse între 25 și 46 de ani, dar și un bărbat de 40 de ani, dispunându-se faţă de aceştia măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Secția 20 Poliție sub aspectul săvârşirii a 17 infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, 15 infracţiuni de purtare abuzivă, 5 infracţiuni de  şantaj, o  tentativă la infracţiunea de  înşelăciune în formă continuată,  o infracţiune de  tâlhărie,  fals intelectual şi uz de fals, precizează sursa citată.

Potrivit Libertatea, printre cei arestați este directoarea căminului Sf. Parascheva din Sectorul 6, Iuliana Gheorghe. Ea, alături de soțul său, au fost cercetați în dosarul DNA privind decontările fictive de la Casa de Sănătate.

Angajații căminului au fost foarte violenți cu bătrânii cazați acolo, iar unul dintre ei i-a furat telefonul mobil și alte bunuri personale unui vârstnic. Reamintim că în urmă cu șase ani, din căminul controlat de Iuliana Gheorghe a dispărut un bărbat în vârstă de 79 de ani, el avâd demență mixtă. Bărbatul a fost lăsat nesupravegheat de angajații centrului, dar nimeni, până astăzi, nu a fost tras la răspundere.

Citește și articolul: Ana Loredana Predescu: „Copiii, bătrânii și persoanele cu dizabilități au nevoie de atenția și ocrotirea întregii societăți”

Articolul precedentMesaj RO-ALERT în București. Avertizare meteo de vijelii și averse torențiale
Articolul următorÎn Vaslui, oamenii sunt nemulțumiți că nu își pot cumpăra alcool cu voucherele sociale
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.