Inundații în Germania: 80 de morți și peste 1.300 de dispăruți

De la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, Germania nu s-a mai confruntat cu o catastrofă de o asemenea amploare

Foto: preluare G4Media.ro

Germania trece, în acest momente, prin clipe dificile. Inundațiile din ultima perioadă au curmat viețile a peste 80 de persoane (date valabile până la ora publicării acestui articol). Mai mult, aproximativ 1.300 de persoane sunt date dispărute, conform unei știri BBC.

Oamenii surprinși de inundații s-au văzut în postura de a urca pe acoperișurile caselor, pentru a se salva de viitură. În plus, principalele căi de acces către localitățile afectate sunt blocate, astfel că misiunea salvatorilor devine cu atât mai dificilă.
„Toți acești oameni care trăiesc aici, îi știu pe toți. Îmi pare atât de rău pentru ei, încât au pierdut totul ”, a declarat localnicul Edgar Gillessen, pentru Reuters. „Un prieten avea un atelier acolo, nimic nu stătea, brutăria, măcelarul, totul a dispărut. E înfricoșător. De neimaginat”, a mai relatat el, de data aceasta pentru The Guardian.

Inundațiile au avut loc în Rhineland-Palatinate și North Rhine-Westphalia, din Germania. Mai mult, au fost afectate și alte țări, printre care Elveția, Luxemburg, Belgia și Olanda. Autoritățile germane au declarat că aceasta este cea mai mare catastrofă, după Cel De-al Doilea Război Mondial.

În cursul zilei de astăzi se așteaptă, din nou, ploi în cantități mari.

Inundații în Germania: 80 de morți și peste 1.300 de dispăruți
Foto: preluare Șirile PRO TV

Cancelarul Angela Merkel s-a declarat profund afectată de tragedia din Germania, în urma inundațiior

Inundațiile din Germania au găsit-o pe Angela Merkel la Washington, unde îl vizita pe președintele american, Joe Biden. Auzind de tragicul eveniment petrecut în țara pe care o guvernează, aceasta a vorbit public despre tragedie, declarând: „Sunt foarte profund afectată de suferinţa persoanelor în cauză” și adăugând că îi este „teamă că adevărata amploare a dezastrului va fi cunoscută doar în zilele următoare”.

Citește și: Muncitorii români, regretați de italieni. Românii preferă acum Germania sau Marea Britanie

Citește și: Sondaj: Cum s-au schimbat preferințele electorale ale românilor, după alegerile parlamentare

Articolul precedentSondaj: Cum s-au schimbat preferințele electorale ale românilor, după alegerile parlamentare
Articolul următorCum a ajuns Dragnea să fie pus în libertate de una dintre cele mai controversate judecătoare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.