Sursă foto: Facebook/Cristian Tudor Popescu
Sursă foto: Facebook/Cristian Tudor Popescu

În cursul săptămânii trecute, Klaus Iohannis a insistat că știe cine a scurs în presă ceea ce el numește doar un draft al legilor privind Securitatea Națională.

Jurnaliștii de la G4Media au publicat mai multe propuneri de modificări legislative care vizează activitatea serviciilor de informații.

În acest context, președintele a făcut câteva declarații, în care a afirmat că presa nu are de ce să dezbată un draft și că ”știm” cine a scurs documentul către presă.

CTP: ”N-am avut niciodată vreo umbră de simpatie pentru președinte. Nu mi s-a părut a fi un monument de inteligență. Sau de bună conștiință”

În condițiile în care președintele insistă că documentul este doar un draft și acesta nu ar trebui discutat, Cristian Tudor Popescu a declarat că nu este exclusă restaurarea vechii Securități.

Mai mult, scriitorul și gazetarul a precizat că l-a votat pe Iohannis doar pentru că acesta se delimitează de ideologia ceaușistă.

Cea mai recentă astfel de răbufnire, pachetul de legi ale Securității adus la cunoștința publicului de G4Media, a produs din partea dlui președinte o reacție care a sunat rău de tot: „Cineva, și știm cine, a considerat că este bine acum să le dea pe surse. Este o eroare majoră, fiindcă oamenii sunt îngrijorați, cu toate că avem doar un prim draft. Nu își dorește nimeni o restaurație a vechii Securități. Astea sunt speculații pur și simplu eronate”.

 „Cineva, și știm cine” e genul de zicere cu care ne-a obișnuit predecesorul lui Iohannis, turnătorul Băsescu – „Știm cine (pluralul securist tipic Noi), dar nu vă spun, că e secret”.

 Eroare majoră este pentru d. Iohannis nu faptul că le-au trecut prin țeastă unor oficiali ai statului român asemenea idei, ci faptul că documentele au fost scurse pe surse”, a secis gazetarul pe pagina de Facebook.

”Iohannis însuși este inițiatorul mârșăvoriei care îl pune jupân absolut peste Servicii cu prerogative mai tari decât ale Securității, domnii de la SIE au oferit doar consultanță”

Cristian Tudor Popescu a continuat paralela dintre actualele legi ale Securității și epoca ceaușistă, precizând că ar putea da mai multe nume de politicieni români care susțin, și în prezent, Securitatea ca mecanism de control al maselor.

Cu toate acestea, nu știa că inclusiv președintele se numără printre aceștia.

Încântător spectacol al democrației și drepturilor omului oferit nouă de generalul Iohannis, ordonanța Ciucă și Serviciile aflate în slujba – în slujba cui? Nicolae Ceaușescu și-a dorit ca Nicu să-i urmeze la tron. Dacă ne gândim puțin, dorința i s-a îndeplinit. Klaus este diminutivul de la Nikolaus, nume german care, în originea sa greacă, înseamnă „Victoria asupra poporului”, pardon, rectific, „Victoria poporului”. Deci, Klaus e Nicu!”, conclude jurnalistul.

Articolul precedentRadiografia unui stat eșuat: România a ajuns campioana Uniunii Europene la evaziune fiscală
Articolul următorRafila recomandă abstinența și prezervativul ca metode de protecție împotriva variolei maimuței
Jurnalist full-time / Pesimist part-time