Foto: Facebook/Bogdan Rodeanu
Foto: Facebook/Bogdan Rodeanu

Președintele României a adus în discuție legile securității și serviciile secrete, explicând că este vorba despre un prim draft, care poate fi corectat.

Iohannis a minimalizat impactul pe care l-ar avea proiectele de modificare a legilor securității.

Este motivul pentru care Bogdan Rodeanu, vicepreședintele Comisiei de Apărare, a reacționat, precizând că românii sunt îngrijorați pentru că, din acest draft, se văd clar intențiile pe care le președintele le susține.

Bogdan Rodeanu: ”Susțineți ca acestor servicii să le fie alocate sume ce nu pot fi controlate și puteri cât mai mari”

Da, domnule Președinte. Românii sunt îngrijorați pentru că, din acest draft, se văd clar intențiile pe care le susțineți. Susțineți ca acestor servicii să le fie alocate sume ce nu pot fi controlate și puteri cât mai mari, în raport cu cetățenii României și, totodată, cât mai puțin control parlamentar. Într-un stat democratic, așa ceva nu este posibil”, afirmă deputatul USR Bogdan Rodeanu, vicepreședinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților.

Vicepreședintele Comisiei de Apărare a reacționat la afirmațiile făcute de Klaus Iohannis: ”Românii nu au votat servicii secrete”

Comisiile parlamentare trebuie să aibă dreptul și obligația de a verifica activitatea acestora. USR rămâne alături de români și de lege. USR susține apărarea drepturilor și libertăților tuturor cetățenilor. Iar aceste elemente sunt baza întăririi Interesului nostru Național”, conchide Rodeanu.

Totodată, deputatul USR din Galați a ținut să precizeze că echipa din Comisia specială pentru Legile Securității Naționale va fi formată din Stelian Ion, Dan Barna și Bogdan Rodeanu.

Articolul precedentLovitură pentru Ion Iliescu pregătită de către Guvernul României: retragerea certificatului de revoluționar
Articolul următorJoe Biden amenință Rusia cu declanșarea celui de al treilea război mondial
Jurnalist full-time / Pesimist part-time