Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Tot mai multe țări caută soluții pentru a le acorda ajutoare sub diferite forme, în special financiare, cetățenilor lor, în urma exploziei prețurilor la carburanți, energie electrică sau produse alimentare. Angajații din Italia vor primi o recompensă financiară de 200 de euro pentru a compensa creșterea explozivă a prețurilor, potrivit romaniatv.net. Cei care doresc să primească banii trebuie să completeze un formular, mai precis să depună o declarație la angajator, înainte de a primi în luna august fluturașul de salariu pentru luna iulie. Potrivit articolului 31 din Decretul nr. 50 din 2022, persoanele care au dreptul să primească cei 200 de euro vor trebui să depună o declarație la angajator prin care să confirme că nu au primit deja prima și că nu au în familie un membru care primește o pensie de cetățenie sau un tratament de securitate socială de orice fel.

Formularul va include datele personale, codul fiscal și numele angajatorului.

Angajatul trebuie să dovedească că se îndeplinește o serie de condiții, respectiv un venit mai mic de 35.000 de euro brut, scutirea de contribuții de 0,8% în primele patru luni din 2022 pentru cel puțin o lună și să nu fie titular de pensie sau venit de cetățenie.

Numărul persoanelor care vor prima recompensă financiară este estimat la 31,5 milioane, din care 15 milioane sunt salariați din sectorul public, cât și în cel privat. Un fond ad-hoc în valoare de 500 de milioane de euro va fi înființat pentru lucrătorii independenți, care va fi distribuit în funcție de criterii de venit care vor fi decise printr-un alt decret ministerial. Bonusul va fi acordat și lucrătorilor casnici, lucrătorilor sezonieri, profesioniștilor din turism, spa-uri, sport, divertisment.

Condițiile de acordare a bonusului de 200 de euro

Pentru a primi bonsul, venitul anual trebuie să fie mai mic de 35.000 de euro, persoana nu trebuie să fie pensionată, să fi beneficiat de scutirea de contribuție de 0,8% în primele patru luni ale anului 2022 timp de cel puțin o lună, să nu primească deja venitul de cetățenie (pentru că în acest caz nu angajatorul, ci Inps ar fi cel care ar plăti bonusul, direct pe cardul de subvenție publică), să nu primească același bonus de la alți angajatori.

Autoritățile din România au decis să acorde sprijin financiar pentru a face față prețurilor doar anumitor categorii de persoane, în principal pensionarilor care au o pensie de maxim 1.500 de lei, în care nu sunt incluși angajații din sectorul privat. Este vorba despre voucherele sociale în valoare de 250 lei, pe care le vor primi peste 2,5 milioane de persoane pentru achiziția de produse alimentare și mese calde.

Vaccinare împotriva coronavirusului cu doze expirate

Articolul precedentIncendiile catastrofale din România, soluționate cu pedepsirea „acarului Păun” pentru că la noi răspunderea e a tuturor și a nimănui
Articolul următorUdrea vine în țară, pentru a-și executa sentința, iar iubitul său consideră că sunt „din ce în ce mai multe voci” care cer dreptate