Ultima mișcare a lui Meleșcanu mi-a atras atenția – politicianul a trecut, cu câteva zile în urmă, la Partidul Puterii Umaniste, un partid parlamentar, firește, înființat în 2015 de către disidenții care nu-și doreau fuziunea cu Partidul Liberal Reformator al lui Călin Popescu Tăriceanu.
Ajuns la 79 de ani, Meleșcanu începe o nouă carieră în politică – este al cincilea partid din care face parte, omul arătându-se neobosit în acumularea de ideologii, care îi aduc un profit financiar pe măsură.
În cariera sa, Teodor Meleșcanu a îndeplinit funcția de Ministru de stat, Ministru al Afacerilor Externe; a fost membru și lider al delegațiilor române la diferite conferințe și reuniuni ale membrilor la Națiunile Unite, agențiile specializate, OSCE, Consiliul Europei, NATO, UEO și organizații regionale; a fost ales ca senator de Prahova, a fost membru în Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei¸a fondat partidul Alianța pentru România, împreună cu câțiva foști membri ai PDSR (Mircea Coșea, Iosif Boda, Marian Enache și alții), Meleșcanu fiind ales președintele acestui partid; a fost numit în funcția de ministru al Apărării Naționale; a fost ministru interimar al Justiției; a fost validat de Parlament în funcția de director al Serviciului de Informații Externe. În afară de activitatea diplomatică și politică, Teodor Meleșcanu a desfășurat și o activitate didactică, ca profesor la Facultatea de Științe Politice a Universității București, Catedra de relații internaționale.
Și dacă ne-am opri aici, am putea spune că omul nostru, născut la Brad, în 1941, este unul din cei mai valoroși politicieni de pe eșichierul românesc, dar nu este așa.
- Teodor Meleșcanu a-nceput politica imediat după Revoluția din Decembrie, 1989, alături de cei trei trandafiri ai PSD-ului, care de fapt erau doi, Ion Iliescu și Petre Roman (partid de stânga)
- În 1997, Meleșcanu simte că poate să fie propriul său șef și pune bazele Partidului Alianța pentru România (partid de centru-dreapta)
- După doar patru ani, Alianța pentru Românie devine parte a Partidului Național Liberal (partid de centru-dreapta), unde Meleșcanu devine figură marcantă în politica noastră. În primăvara lui 2012, Meleșcanu intră în conflict cu președintele PNL de atunci, Crin Antonescu și se autosuspendă: ”Fiecare dintre noi avem dreptul la opinii, atât președintele partidului, cât și noi, cei care suntem membri de rând”, declara Meleșcanu în 2012. Pentru faptul că nu a respectat anumite sarcini și a fost un rebel, politicianul a fost exclus din partid
- În ianuarie 2016, Meleșcanu a fost cooptat în Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (partid de centru-dreapta), condus de Călin Popescu Tăriceanu. La trei ani distanță, după ce fostul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, a fost ales în fruntea Senatului, scandalul a erupt. Călin Popescu Tăriceanu nu a suportat aroganța acestuia și a decis să-l dea afară din ALDE
- În fine, cu câteva zile în urmă, Meleșcanu n-a suportat singurătatea și s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste, ce-l are ca membru fondator pe Dan Voiculescu (partid de centru-stânga)
Așadar, Teodor Meleșcanu a circulat de la stânga la dreapta politicii românești și, ca orice globe-trotter care se respectă, sunt convins că a adunat de peste tot insigne, șepci, fulare, care să-i amintească de drumurile lui pe la porțile tuturor partidelor!