În data de 7 mai, redacția noastră vă anunța că primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache a achiziționat, prin primăria de sector pe care o conduce, un super tomograf extrem de avansat, capabil să depisteze infectarea COVID-19 în doar câteva minute. O achiziție care, în mod obișnuit, ar fi trebuit să revoluționeze sistemul de depistare, venind în ajutorul celor de la Institutul „Matei Balș”, din Capitală.

De-atunci s-a scurs mai bine de o lună, timp în care tomograful nu a fost pus în funcțiune. De ce, ați putea întreba? Ei, bine, pentru că o serie de oameni care ar fi fost responsabili cu acordarea avizului de funcționare nu au făcut asta, transformând achiziția lui Tudorache dintr-una utilă, într-una inutilă. Totul pe socoteala bolnavilor care ar fi putut beneficia de condiții avansate de testare, caz în care se trecea peste disputele politice. Pentru că da, cam asta se observă din situația de față.

Ceea ce se înțelege din acestă poveste este că, așa cum bine știam și de dinainte, de altfel, Primăria Sectorului 1 este motiv de dispută electorală între PNL și PSD, astfel că, așa cum am mai zis, se sabotează orice acțiune care ar putea să fie benefică oamenilor. Într-o lume normală, pandemia de Coronavirus nu ar fi trebuit să intre în sferele electoralului. Însă nu trăim într-o lume normală. O știm de peste 30 ani, poate chiar de dinainte.

Într-o notă absolut ironică, cumva în contradicție cu povestea tomografului fără aviz, Raed Arafat plânge pentru victimele COVID:

“Azi, colegii de la Serviciul Judetean de Ambulanta Olt isi iau ramas bun de la un medic care a lucrat in cadrul serviciului respectiv, dupa ce a pierdut lupta cu COVID 19. Tot azi, politistii de la IPJ Olt isi iau ramas bun de la un coleg politist care a cazut victima virsului SARS-COV 2. Recent ne-am mai luat ramas bun de la un coleg pompier din Constanta si doi colegi ambulantieri din Suceava, cazuti la datorie tot din in urma infectarii cu virusul SARS-COV 2.

In ultima perioada am asistat la discutii si atacuri pe retelele de socializare, si in media, in care personaje care nu au niciun habar ce inseamna medicina, ce inseamna pandemia si ce inseamna virusul cu care ne confruntam pun la indoiala actiunile medicilor si ale autoritatilor fara sa stie ce inseamna poregatire si raspuns in astfel de situatii, sau ce inseamna asumarea raspunderii de catre cei care iau deciziile cele mai grele in aceasta perioada.

Invit pe cei care pun la indoiala situatia in care ne aflam, mai ales cei care spun insistent ca este vorba de o ‘farsa’, sa priveasca in ochi familiile celor cazuti la datorie, si sa le spuna direct ca rudele lor au cazut la datorie din cauza unei ‘farse’!

Condoleantele mele familiilor!”

Articolul precedentGuvenul maghiar a vrut să dezvolte un proiect de investiții în Transilvania, fără știrea statului român!
Articolul următorEste Teodor Meleșcanu cel mai valoros politician din România? Nu, poate cel mai oportunist!
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.