Primăria Sectorului 1 a Capitalei ne dă o veste mare, și-anume că de curând s-ar fi finalizat achiziția unui computer tomograf (CT), pentru depistarea pe loc a infectării cu noul coronavis. Aceste computer tomograf este unul mobil (situat pe o platformă) și beneficiază de un soft ultraperformant, de ultimă generație.

Un alt avantaj al acestui tip de compuer tomograf este ușurința cu care se asamblează, tot procedeul durând doar 10 zile.

Într-o primă etapă, cei ce vor beneficia de acest computer tomograf vor fi medicii de la Institutul de Boli Intecțioase „Matei Balș”, din Capitală, ce vor putea depista în timp real infectările, așa cum am menționat și mai devreme.

Adrian Streinu-Cercel, despre CT-ul achiziționat de Primăria Sectorului 1

”Acest computer tomograf ne va fi extrem de util. Începând de luni, orice pacient care va intra în Institulul Matei Balș va fi scanat cu acest CT. În acest fel, vom ști, încă de la început, care este starea de sănătate a acestuia din punct de vedere clinic și ne va ajuta să stabilim cu rapiditate cea mai potrivită metodă terapeutică. Îi mulțumesc Primarului Dan Tudorache pentru sprijinul oferit în combaterea acestui virus”, a precizat, la rândul său, Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu-Cercel, Managerul Institutului “Matei Balș”.

Mesajul primarului Sectorului 1, Daniel Tudorache

De asemenea, primarul Daniel Tudorache anunța pe pagina acestuia de Facebook următoarele: „Așa cum am promis, am adus în România primul computer tomograf mobil, dotat cu soft specializat în detectarea incipientă a infecțiilor cu coronavirus.

Datorită imaginilor precise ale plămânului obținute cu acest CT, simptomele ușoare pot fi identificate în stadiul incipient (permite observarea leziunilor mici, de până la 0,23 mm).

Începând de azi, acesta îi va ajuta pe specialiștii Institutului “Matei Balș” în lupta cu COVID-19.

#1pentrutoti #FacCeAmPromis #coronavirus #covid19 #ramaiacasa”

Într-un comunicat de presă, primarul a mai declarat:

Criza legată de Virusul Covid-19 ne afectează pe toți și va continua să ne afecteze în următoarele șase luni. România nu a atins încă vârful pandemiei, dar mulțumită medicilor precum Profesorul Streinu Cercel lucrurile sunt ținute sub control. Împreună cu specialiștii de la Institutul Matei Balș am decis să ne pregătim pentru ce va urma și să achiziționăm, în premieră în România, un computer tomograf cu un soft special care ne spune pe loc dacă un pacient este sau nu infectat cu Coronavirus. În aceste momente grele este absolut necesar ca decizia administrativă și expertiza specialiștilor să fie puse în slujba țelului nostru comun: învingerea acestui inamic nevăzut și protejarea semenilor noștri.”

Articolul precedentAvocatul Poporului cere ca cei infectați cu COVID-19 să beneficieze de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită 100%
Articolul următorCCR îl acuză pe Iohannis că și-ar fi depășit atribuțiile