VIDEO | Pe ministrul Sportului, Eduard Novak, l-a pufnit râsul când a venit vorba despre imnul României: „M-am simțit penibil să mă pună să recit”. În culise,ar fi recunoscut că nu știe versurile

Ministrul Sportului, Eduard Novak, este din nou într-o situație controversată, după ce a râs când a venit vorba despre imnul României.

Eduard Novak, ministrul Sportului din ROMÂNIA, din partea UDMR, a râs sfidător în momentul în care a fost supus unui test, la o emisiune în direct. Moderatorul B1 TV, Dan Bucura, l-a pus pe Novak să spună un fragment din partea imnului României, „Deșteaptă-te, române!”. Inițial, oficialul Ministerului Sportului(MTS), a spus „da”, în sensul că acceptă provocarea moderatorului TV, apoi, doar a râs:

Dan Bucura: „O să încep eu, continuați dumneavoastră. Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,/În care te-adânciră barbarii de tirani. Vă rog!

Edward Novak: râde. Dan Bucura continuă să recite, apoi, ministrul Novak râde din nou.

După un astfel de moment, Eduard Novak a fost aspru criticat, mai ales de internauți. Momentul în care „râde” când vine vorba despre imnul României, țară în care trăiește și, iată, pe care o reprezintă, prin prisma funcției pe care o conduce, a devenit viral. După două postări eșuate pe Facebook, Novak s-a victimizat și a scris că jurnalistul B1TV l-a pus într-un moment jenant.

Cât valorează un om? Cât cuvântul lui! Novak a spus „DA” imnului României, apoi râde

M-am simțit penibil ca, în calitatea mea de singur campion paralimpic și mondial al României, căruia i s-a cântat și care a cântat Imnul țării în atâtea competiții, să fiu pus să recit ca un copil. Cu siguranță, dacă aș fi recitat, nu s-ar fi rezolvat problema de fond a sportului românesc”, a transmis Eduard Novak, pe Facebook.

Dacă a știut sau nu versurile imnului statului care i-a oferit funcții publice, doar Eduard Novak poate să răspundă, acasă, când pune capul pe pernă, deoarece în public a dorit să pară că a fost umilit.

Pe de altă parte, jurnalistul Dan Bucura, a comentat, tot prin intermediul rețelelor de socializare, că Eduard Novak a recunoscut „în culise” că s-a făcut de râs.

Nu se face acest lucru, dar vreau să vă spun ceva după ce s-a terminat emisiunea. Domnul ministru mi-a mulțumit pentru invitație, a spus că totul s-a desfășurat bine cu excepția momentului cu imnul. A recunoscut că s-a cam făcut de râs și că o să-l învețe”, a spus Dan Bucura, într-un live pe Facebook, citat și de stiripesurse.ro.

Menționăm că orice cetățean străin care dorește să devină „român cu acte în regulă” trebuie să învețe, printre altele, imnul României.

Novak a fost pus să cânte imnul României, după ce săptămâna trecută, Federația Română de Hochei(FRH) a acuzat naționala României că a intonat imnul Ținutului Secuiesc, alături de echipa Ungariei. Ministrul Sportului, de etnie maghiară, a reacționat și a dus în eroare opinia publică susținând „că așa se procedează la hochei, așa e regulamentul”. FRH a semnalat, însă, cu totul altceva: nu poți cânta pe teritoriul României imnul unui Ținut care nu există, ridicându-l la rang de „imn de stat” al unei țări din competiție. În replică, Novak a fost fulger: „va veni Corpul de Control la FRH, chiar luni, 16 mai”.

Ziarul de Investigații a relatat pe larg acest caz aici.
Articolul precedentCând vor fi distribuite pastilele de iodură de potasiu
Articolul următorMinistrul Economiei vrea reindustrializarea României
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”