Florin Spătaru (captură Digi 24)

Ministrul Economiei Florin Spătaru a declarat, astăzi, după o discuție cu reprezentanții companiei Leoni Wiring Systems, ce activează ca furnizor de soluții în industria construcțiilor de autovehicule, că țara noastră trebuie să-și dezvolte parteneriate cu jucătorii din industria mondială de apărare pentru atragerea de investiții importante în țară.

„Am participat, astăzi, alături de premierului României, Nicolae-Ionel Ciucă, la o întâlnire cu Raymond Piselli, vicepreşedintele pentru afaceri internaţionale al companiei Lockheed Martin, pentru a analiza evoluţia situaţiei de securitate din regiune. Contextul geopolitic oferă României posibilitatea de a dezvolta parteneriate cu jucătorii din industria mondială de apărare pentru a atrage investiţii importante în ţară”, a declarat ministrul Economiei, potrivit Agerpres.ro.

Oficialul a mai discutat despre participarea companiei Lockheed Martin la expoziţia Black Sea Defense & Aerospace 2022 (BSDA), unde urmează să fie prezentat un simulator pentru aeronava de generaţia a V-a F-35 Lightning II.

România, țara spre care se fac pași importanți în relocarea mai multor companii din Rusia

Florin Spătaru a mai precizat că are ca obiectiv, în mandatul său, să reindustrializeze țara noastră și să consolideze relațiile cu partenerii economici.

„Investitorii străini au nevoie de date concrete, transparente pentru ca România să figureze în topul alegerilor companiilor pentru relocare, fie ca vorbim despre cele aflate în zona de conflict în Ucraina, fie că discutăm de relocarea de businessuri din alte zone, precum Asia”, a mai spus oficialul român.

Totodată, Spătaru a mai spus că are în plan susținerea companiilor și „înlesnirea tranziţiei la industria viitorului bazată pe energia verde.” Ministrul Economiei a discutat, de asemenea, despre climatul investițional și despre reducerea dependenței de materiile prime.

La sfârșitul lunii aprilie, ministrul Economiei a precizat că urmează să fie investiți 100 de milioane de dolari în capabilităţi din companiile industriei de apărare a României.

Mai exact, va fi dezvoltat un plan de reorganizare a industriei de apărare, ce are o importanță strategică pentru România.

 „Este nevoie să clarificăm importanţa strategică a industriei de apărare a României. Să fim foarte clari! Industria de apărare a României are importanţă strategică pentru această ţară. Pentru asta, pentru a ţine pasul cu noutăţile tehnologice, pentru a implementa noi proiecte, ai nevoie de investiţii, dar şi de componentă de cercetare-dezvoltare care să ducă la îmbunătăţirea sau crearea unor noi produse”, a spus Florin Spătaru în perioada respectivă.

Citește și articolul: Ministrul Florin Spătaru: Industria de apărare va fi reorganizată

Articolul precedentVIDEO | Pe ministrul Sportului, Eduard Novak, l-a pufnit râsul când a venit vorba despre imnul României: „M-am simțit penibil să mă pună să recit”. În culise,ar fi recunoscut că nu știe versurile
Articolul următorMinistrul Culturii și resetarea completă a concursului muzical Eurovision
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.