Sursa foto: Facebook/ Joe Biden

Săptămâna viitoare, prim-ministrul Ucrainei Denys Shmyhal și alți oficiali ucraineni din domeniul finanțelor vor face o vizită în capitala Statelor Unite.

Potrivit Reuters, oficialii din Ucraina se vor întâlni cu Fondul Monetar Internațional.

De asemenea, ministrul ucrainean de Finanțe și guvernatorul Băncii Centrale vor avea o întâlnire cu oficiali din domeniul finanţelor din Grupul celor Şapte şi din alte ţări.

Ucraina are nevoie de bani pentru a continua războiul

Reprezentanții Ucrainei vor avea posibilitatea de a vorbi despre devastarea fizică și consecințele economice ale războiului cu Rusia. Mai mult, aceștia vor încerca să obțină mai multe împrumuturi pentru a putea salva economia puternic afectată de acest conflict.

„Fără sprijin acum, nu va exista reconstrucţie în viitor”, a declarat una dintre surse.

David Malpass, președintele Băncii Mondiale, a precizat că Ucraina va primi un sprijin de 1,5 miliarde de dolari. De asemenea, FMI a aprobat în urmă cu câteva zile crearea unui cont în care donatorii au o modalitate sigură de a trimite resurse financiare Ucrainei.

Reamintim că astăzi, 16 aprilie, au avut loc noi bombardamente în Harkov, armata rusească atacând și zone civile. Autoritățile au precizat că până la această oră nu există un bilanț al victimelor.

De asemenea, primarul Kievului, Vitali Kliciko, a anunțat că persoanele care vreau să se întoarcă în capitala Ucrainei să nu o facă deoarece este prea periculos.

„Fac din nou un apel la toată lumea: vă rog să nu ignorați alarmele aeriene. Iar pe cei care vor să se întoarcă în capitală îi rog să nu facă asta și să rămână în locuri mai sigure”, a spus Kliciko.

Totodată, potrivit Procurorului General al Ucrainei, de la debutul războiului și până astăzi au murit 200 de copii, iar peste 360 au fost răniți. În atacul ce a avut loc în urmă cu zi în Harkov au murit cinci copii, dintre care unul era un bebeluș de doar șapte luni.

Citește și: În urma violurilor și a abuzurilor sexuale monstruoase, mai multe fete și femei din Ucraina sunt însărcinate

Articolul precedentCând va fi modificat programul de lucru la patru zile pe săptămână
Articolul următorSolidaritate cu poporul ucrainean. Un sat din Spania și-a schimbat numele în Ucraina
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.