Foto: Pixabay - Sammy-Sander
Foto: Pixabay - Sammy-Sander

Chiar dacă se află la peste 4.000 de kilometri distanță, administrația locală a unui sat din Spania a decis să-i schimbe numele în Ucraina.

Astfel, pe o plăcuță indicatoare aflată în sensul giratoriu de la intrarea în sat, vechiul nume „Fuentes de Andalucia” a devenit Ucraina, alături fiind pictat și un steag în albastru și galben.

Totodată, s-au redenumit și unele străzi cu numele orașelor bombardate de către armata rusească: Kiev, Odesa și Mariupol.

Solidaritate față de poporul ucrainean

Micuțul sat din Spania este situat într-un loc liniștit la est de Sevilla, acesta având peste 7 mii de locuitori.

„Obiectivul principal este acela de a creşte gradul de conştientizare despre conflictul din Ucraina, dar şi despre locurile în care ţările sunt în război în vremurile actuale”, a declarat primarul Francisco Martinez, potrivit Reuters, citat de Digi24.

Acesta a mai precizat că pe lângă schimbarea numelui, sătenii au reușit să strângă peste 3 mii de euro în doar două zile pentru un centru ce va primi refugiați ucraineni. Mai mult, administrația locală a anunțat că va putea primi până la 25 de refugiați în acest centru sau în cadrul unor familii.

Un pensionar a declarat că își va deschide ușa pentru o familie de ucraineni.

„Oamenii din Fuentes sunt foarte mândri de ceea ce facem. Deoarece locuiesc singur şi am o casă mare, m-am gândit să iau un cuplu ucrainean pentru o vreme”, a spus acesta.

Reamintim că Ucraina a fost ținta unor bombardamente puternice, rușii atacând și civili, orașul Harkov fiind cel mai afectat. De asemenea, armata rusească a atacat și o uzină militară de la periferia capitalei Ucrainei, dar și Liov.

ONU a anunțat că de la începutul războiului și până acum, peste 2 mii de civili au fost uciși, 162 dintre ei fiind copii. Mai mult, aproape 3 mii de persoane au fost rănite, precizând că numărul victimelor este mult mai mare în realitate.

Ministerul rus al Apărării a dat un ultimatum celor din Mariupol, afirmând că ori depun armele până duminică dimineață, ori vor fi uciși. În replică, Volodimir Zelenski a transmis că dacă soldații ucraineni din Mariupol sunt „eliminați”, negocierile cu Rusia se opresc. 

Citește și: Înalți oficiali ucraineni, în vizită la Biden. Ce vor discuta cu președintele SUA

Articolul precedentÎnalți oficiali ucraineni, în vizită la Biden. Ce vor discuta cu președintele SUA
Articolul următorSărbătorile Pascale, umbrite de războiul din Ucraina. Papa Francisc: „Ne rugăm pentru toată suferința voastră”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.