Sursa foto: Pixabay

Vremea bună și lipsa restricțiilor au convins pe români ca de Ziua Muncii să petreacă pe litoralul românesc. Operatorii de turism estimează că de 1 Mai vor fi peste 30 de mii de turiști, asta în contextul în care de Paște, numărul acestora este mai mic.

Președintele onorific al asociației patronale RESTO Constanța, Corina Martin, a declarat pentru Agerpres că de Sfintele Sărbători, litoralul nu este o destinație favorită deoarece românii aleg să călătorească într-o destinație exotică saă preferă cele de agroturism.

„(…)1 Mai este de fapt primul moment în care avem primele serii consistente de turişti. Este adevărat, vorbim de turişti tineri, turişti foarte tineri, dar şi de familii mature cu copii mai ales dacă vremea este frumoasă”, a spus aceasta.

Vor fi câteva sute de turişti de Paşte, în general pe litoral

Corina Martin a mai spus că că vor fi turiști și de Paște, iar hotelurile care au SPA vor avea foarte mult de câștigat. Ea susține că oamenii își îngrijesc sănătatea, pe lângă dorința de a pleca undeva.

„(…) combinaţia aceasta între cazare, masă, dar şi proceduri de repunere în formă, după o perioadă care ne-a marcat, această combinaţie este cea mai căutată în acest moment de familii, chiar şi de Paşte”, a precizat reprezentanta RESTO Constanţa.

Acesta a afirmat că se așteaptă ca Mamaia, Mamaia Nord, Vama Veche și Costinenști să fie cele mai vizitate de turiști, în special de cei tineri. Mai mult, vor fi și festivaluri de muzică de 1 Mai, motiv pentru care numărul tinerilor se așteaptă să fie mare.

„Rămâne să vedem cum va fi vremea, e un factor extrem de important întotdeauna, mai ales de 1 Mai, când oamenii stau în cumpănă dacă să plece spre litoral sau nu”, a declarat Corina Martin.

Ea a afirmat că tarifele pentru vacanțele pe litoral au crescut cu 15%.

„Este clar că şi-a pus amprenta această perioadă de doi ani care ne-a marcat puternic. Oamenii cred că pun acum mai mult preţ pe vacanţă şi pe orice ieşire, chiar şi de un weekend, măcar de un city-break”, a mai spus Martin.

Pentru un hotel de patru stele la Mamaia, tarifele sunt și de 350 de lei pentru un sejur de două nopți/ cameră dublă, cu mic dejun și pachet pascal în cameră în seara de Înviere. De asemenea, turiștii pot plăti și 1.100 de lei pentru trei nopți pentru o cameră dublă, mic dejun inclus și cină, precum și prânz festiv în Ziua Paștelui.

Citește și: Turismul din Delta Dunării s-a revitalizat! Primele vase de croazieră au ajuns la Tulcea

Articolul precedentMarea schismă din Biserica Ortodoxă Rusă. Preoții se dezic de liderul lor
Articolul următorParlamentarul „turmentat” și discursul său. Un deputat USR a atras toate privirile
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.