Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă, prin intermediul unui mesaj publicat pe propria pagină de Facebook, că premierul Florin Cîțu are tot sprijinul Partidului Național Liberal (PNL) pentru a rămâne în continuare în funcție, în contextul în care USR-PLUS, partener de coaliție, a cerut schimbarea acestuia.

Un Guvern minoritar „trebuie evitat”, mai transmite ministrul Muncii pe Facebook.

„Coaliția trebuie să revină la normal și la întreaga funcționalitate cât mai repede posibil. Știu că oamenii așteaptă de la politicieni să nu spună lucruri care se știu foarte bine, însă aici suntem, după 30 de ani în care lucruri necesare care trebuiau făcute au fost amânate”.

„Suntem în punctul în care există un singur lucru de spus, pe care îl știe toată lumea. Coaliția trebuie să revină cât mai repede la lucrurile importante pe care le-a promis, la eliminarea inechităților din salarizare, la realizarea pensiilor bazate pe contributivitate, la schimbarea felului în care statul acționează în domeniul asistenței sociale, la digitalizarea administrației”, afirmă Turcan.

„Sunt priorități arhicunoscute asumate”

Tot ministrul Muncii, Raluca Turcan, menționează că „această coaliție are o serie de priorități arhicunoscute pe care și le-a asumat și sunt priorități pe care PNL le va realiza”.

„Am suficientă experiență politică ca să știu că nu există parteneriate politice perfecte. Întotdeauna vor fi dispute, tensiuni, înțelegeri diferite asupra unui lucru simplu la o primă vedere. Cu toate acestea, UDMR și USR-PLUS sunt cei mai buni parteneri posibili pentru PNL. Un guvern minoritar trebuie evitat și orice sprijin al PSD este exclus”.

„Sper să ne sprijinim în continuare”

Raluca Turcan susține că sprijinul colegilor din USR-PLUS a fost întotdeauna binevenit și speră să existe în continuare aceeași colaborare de calitate deoarece există o agendă de proiecte care trebuie duse la final. Ministrul își dorește să se treacă mai repede peste tensiunile politice actuale și să se revină la ceea ce întreaga populație a țării așteaptă să fie realizat.

Lideri din cadrul USR-PLUS au cerut înlocuirea premierului Florin Cîțu ca urmare a demiterii lui Vlad Voiculescu din funcția de ministrul al Sănătății. Mai mult decât atât, au declarat că sunt dispuși să îl accepte pe Ludovic Orban în funcția de premier și că această înlocuire ar presupune demiterea întregului cabinet și reluarea procedurii de învestire a unui nou Guvern.

Articolul precedentEurodeputatul Claudiu Manda, trimis în judecată de DNA
Articolul următorGermania, record de persoane vaccinate într-o singură zi