Germania a raportat joi un nou record naţional de vaccinări într-o singură zi împotriva noului coronavirus, după ce 738.000 de rezidenţi au fost imunizați în ultimele 24 de ore cu unul dintre cele trei vaccinuri anti-COVID-19 administrate în prezent în această ţară, informează DPA, citat de Agerpres.

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a salutat „noul record zilnic” într-un mesaj publicat pe Twitter, într-o perioadă în care Guvernul de la Berlin încearcă să diminueze criticile potrivit cărora campania naţională de vaccinare a fost până acum prea lentă şi prea birocratică.

Potrivit datelor transmise de Institutul Robert Koch aproximativ 17,8% din populaţia Germania a primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-Covid. În rândul germanilor cu vârste de peste 60 de ani, procentul de vaccinare variază la nivelul landurilor federale între 33% şi 50%.

Într-o declaraţie precedentă, ministrul Jens Spahn a deplâns faptul că ritmul de vaccinare nu a fost suficient de rapid pentru a evita apariţia celui de-al treilea val al pandemiei de COVID-19 în Germania, unde numărul zilnic al infectărilor cu SARS-CoV-2 se apropie cu repeziciune de nivelurile record înregistrate în valurile precedente.

Președintele Germaniei a avut încredere în AstraZeneca

Cele mai puternice femei europene, vaccinate în această săptămână

Cancelarul Angela Merkel, în vârstă de 66 de ani, ar urma să primească la rândul ei prima doză de vaccin în cursul zilei de vineri, afirmă presa germană. Ministrul de Interne, Horst Seehofer, în vârstă de 71 de ani, le-a dezvăluit reporterilor că a fost vaccinat miercuri cu prima doză a unui vaccin anti-COVID-19. Cancelarului îi va fi administrată o doză de vaccin de la AstraZeneca, susține Die Welt, fără a preciza sursa informației.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în vârstă de 62 de ani, a făcut joi prima doză de vaccin anti-Covid. „Sunt foarte bucuroasă că am făcut astăzi prima doză de vaccin împotriva COVID-19. Vaccinările îşi vor intensifica şi mai mult ritmul, pe măsură ce livrările se accelerează în UE”, a scris şefa Comisiei Europene. „Cu cât vaccinăm mai rapid, cu atât putem aduce mai devreme sub control pandemia”, a adăuga președinta CE.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ursulei von der Leyen, aceasta a fost vaccinată în conformitate cu regulile campaniei din Belgia, acolo unde își desfășoară activitatea, deși șefa Comisiei Europene este cetățean al Germaniei. Deocamdată, numai şapte din cei 27 de comisari europeni au fost vaccinaţi împotriva Covid, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Articolul precedentRaluca Turcan: „Florin Cîțu are parte de tot sprijinul PNL. Trebuie evitat un Guvern minoritar”
Articolul următorPensiile speciale ale celor mai iubiți fii ai poporului