Nunta pe front
Nunta pe front. Sursa foto: observatornews.ro

Peste 10.000 de cupluri de tineri ucraineni s-au căsătorit de la începutul războiului, a comunicat Ministerul Justiţiei de la Kiev. „Războiul din ţară continuă, însă viaţa nu se opreşte”, au declarat oficialii ministerului.

Până în prezent un număr de 10.683 de cupluri din întreaga țară s-au căsătorit, în timp ce 10.767 de copii s-au născut în Ucraina din data 24 februarie.

„Angajaţii noştri continuă să lucreze pentru voi chiar şi în condiţii de război!”, a precizat ministerul, într-un comunicat adresat ucrainenilor.

Ceremonii emoționante

Vladimir Ozarkov și Ulyana Kudla s-au căsătorit pe data de 13 martie 2022, la Biserica Sfinților Apostoli Petru și Pavel din Liov. Cei doi au decis să facă nunta mai devreme, din cauza războiului. Tinerii nu au plecat în luna de miere, deoarece au fost încorporați în următoarea zi.

Doi tineri salvatori din Cerkasî, Ucraina, au părăsit pentru puțin timp frontul pentru a se putea căsători. Ei au participat la o scurtă ceremonie în care și-au jurat dragoste și sprijin reciproc, în prezența colegilor și a rudelor.

Lesya și Valeriy, doi tineri ucraineni, au decis să îşi unescă destinele chiar pe linia frontului, sub privirile soldaţilor. Din fotografii se vede că Lesya are un buchet de flori în mână, în timp ce atât ea, cât și Valeriy gustă din paharele cu șampanie. Colegii soldaţi au cântat împreună cu cei doi miri o melodie la un instrument tradiţional ucrainean.

VIDEO: Într-o singură noapte, în jurul Clujului s-au înregistrat 20 de incendii

Articolul precedentRomânii au uitat de cozile la ulei şi îşi fac rezervări pe litoralul Mării Negre
Articolul următorProgramul asociaţiei Viitor Plus: “România plantează pentru mâine”