Foto: viitorplus.ro
Foto: viitorplus.ro

“România plantează pentru mâine”: așa se numește programul de împădurire al asociației Viitor Plus.

Acest program se va desfăşura între 19 și 26 martie, anul curent.

Evenimentul de plantare cu voluntari, organizat în cadrul campaniei naționale “România plantează pentru mâine”, va avea loc în comuna Breasta din judeţul Dolj.

Asociația Viitor Plus este în căutare de voluntari

Conform comunicatului asociaţiei, este nevoie de voluntari “dornici de experiența unei plantari și interesați de creșterea rezilienței comunităților locale împotrivă schimbărilor climatice.”

Pentru înscriere, participanții trebuie să completeze formularul online de la adresa: www.surveymonkey.com/r/adoptauncopac.

Pe parcursul evenimentului se asigură masa de prânz, gustări și apă. Toate costurile de plantare, materialele necesare cât și masa vor fi acoperite de către organizatori.

Pentru cei care nu dețin mașini personale, se vor pune la dispoziție, gratuit, autocare. Punctul de plecare va fi parcarea Sălii Polivalente din Craiova.

Programul de împădurire Adoptă un Copac a pornit în 2008, ca inițiativă a asociației

Rezultatele eforturilor depuse de asociaţie se reflectă în suprafața totala de 131 de hectare. Această suprafaţă a fost plantată prin implicarea a peste 16.000 de voluntari, în 15 comunități din mai multe județe din sudul țării.

Zonele au fost, în trecut, grav afectate de efectele schimbărilor climatice, arată Radio Eco Natura

Împăduririle se fac pe terenuri degradate sau sub forma de perdele forestiere de protecție și sunt „adiționale”, adică nu ar exista fără fondurile strânse de la donatori și sponsori, în beneficiul comunităților rurale lipsite de resursele necesare.

Articolul precedentTinerii ucraineni își unesc destinele în ciuda războiului. Momente emoționante pe linia frontului
Articolul următorKlaus Iohannis: „Ne dorim cu toţii să se termine cât se poate de repede acest război”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time