Sursă foto: Facebook - President Joe Biden
Sursă foto: Facebook - President Joe Biden

SUA anunță ajutoare suplimentare pentru Ucraina, în valoare de aproape un miliard de dolari.

Washingtonul va asigura asistență suplimentară pentru Ucraina de 800 de milioane de dolari pentru a ajuta Kievul să facă faţă invaziei ruse și de încă 186 de milioane de dolari pentru refugiaţii ucraineni, transmite Reuters.

Ajutorul venit din partea SUA va fi anunțat, în mod oficial, de președintele Joe Biden

Iniţiativa Dtatelor Unitebvine după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că va vorbi miercuri în faţa Congresului Statelor Unite. Declaraţia a fost făcută de un oficial american sub rezerva anonimatului, pentru CNN. Discursul va avea loc la ora 15:00, ora României.

În total, preşedintele a autorizat două miliarde de dolari în materie de securitate de la începutul administraţiei. Statele Unite rămân de departe cel mai mare donator de ajutor de securitate al Ucrainei”, a spus sursa, conform Gândul.ro.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, 15 martie, preşedintele Statelor Unite a semnat și un proiect de lege prin care acordă Ucrainei 13,6 miliarde de dolari. Banii sunt destinaţi gestionării problemelor cauzate de invazie şi impactului acesteia asupra ţărilor învecinate.

Guvernul american a anunțat că va ajuta refugiaţii din Ucraina cu încă 186 de milioane de dolari

Asistenţa umanitară suplimentară pentru refugiaţii din ţările vecine Ucrainei sprijină furnizând alimente, apă potabilă sigură, protecţie, adăposturi accesibile şi asistenţă medicală de urgenţă prin sprijinul partenerilor noştri internaţionali şi neguvernamentali”, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken.

Articolul precedentO stradă din Galaţi ar putea fi redenumită “Eroii Ucrainei”
Articolul următorFMI: Războiul provocat de Rusia va crește prețul alimentelor și al energiei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time