Cristian Ghinea (Calea Europeană)

Fostul ministrul al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, îl critică dur pe ministrul Sănătății, precizând că de când a venit la conducerea ministerului, prima investiție a fost să cumpere televizoare. „Atât înțelege din investiții în sănătate”, a scris Ghinea pe o rețea de socializare.

De asemenea, acesta a explicat faptul că în timpul lui Liviu Dragnea nu s-au construit cele opt spitale regionale promise, afirmând că Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă au semnat contractele de spitale regionale la Cluj, Iași și Craiova.

„Explică asta la Bruxelles, că aveam bani europeni de 3 spitale, borfașii nu s-au apucat de nici unul dar au promis 8 și nici din alea nu au făcut vreunul. Am deblocat noi pe cele trei și dacă citiți știri că se semnează contracte de spitale regionale la Cluj, Iași și Craiova e pentru că Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă au muncit pentru asta”, a scris fostul ministrul al Fondurilor Europene.

Ghinea: „Organizația pe care am fondat-o și care devine coșmarul leneșilor nu ia fonduri din PNRR”

De asemenea, Cristian Ghinea a adus lămuriri cu privire la agenția care trebuie să construiască spitalele (ANDIS), precizând că este finanțată din PNRR ( 5 milioane pentru funcționarea sa până în 2026 și 25 de milioane pentru asistență tehnică la construcția de spitale.)

„A fost o mare reușită să putem finanța ANDIS și cheltuielile tehnice pentru spitale din PNRR. De ce? Pentru că doar excepțional se poate, regulamentul PNRR presupune că există deja proiectele și că avem doar lipsă de bani. Nu e cazul. În concluzie, nici vorbă de ”consultanță” de 25 milioane la investiții de 5 milioane. Ci investiții de 1,7 miliarde în spitale și 30 de milioane pentru tot aparatul care le face, pe 5 ani”, a mai scris Ghinea.

Totodată, fostul ministru al Fondurilor Europene e sigur că Executivul se pregătește „să o dea de gard”, afirmând că ANDIS trebuia deja să fie operațională, dar nu este. Mai mult, Ghinea susține că le „este lene să muncească”, catalogându-i pe cei de la PSD ca fiind „puturoși.”

„Suntem aici ca să arătăm cine face și cine nu face din PNRR, nu avem nici o treabă cu statul și cu banii din PNRR. (…) Urmează informații bombă despre Rafila și lenea lui care va deveni proverbială. Tot acest atac e unul preventiv, pentru că ei știu că eu știu. Ciolacu, Rafila – sunteți pe cale să ratați șansa de a investi 1,7 MILIARDE euro în spitale. O să fiu aici să vă toc cu asta. Puneți mâna la muncă, putorilor!”, a concluzionat Cristian Ghinea.

Ghinea: „Hai cu PNRR-ul agricol la Bruxelles, mototoilor!”

Articolul precedentŞeful NATO: “Rusia a crescut numărul trupelor. Suntem pregătiți pentru ce e mai rău”
Articolul următorGreenpeace România: “În loc de cântecul păsărilor o să ajungem să ascultăm claxoanele din trafic”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.