Credit foto: Politico Europe
Credit foto: Politico Europe

Secretarul general al NATO vine cu un mesaj controversat, afirmând că Putin aduce mai multe trupe la granița cu Ucraina.

Stoltenberg îl acuză pe preşedintele Rusiei, declarând că Moscova continuă consolidarea militară.

Ieri, 15 februarie, reprezentanții Ministerul rus al Apărării anunţau că Rusia își retrage trupele de la granița cu Ucraina

Conform anunţului făcut ieri, unitățile din districtele militare de Sud și Vest care și-au încheiat misiunile au început deja să se îmbarce în transportul feroviar și auto și vor începe să se mute în garnizoanele lor.

Deşi Rusia a anunţat, în cursul zilei de marţi, că a început să își retragă o parte din trupe, Putin ar fi crescut, în realitate, numărul soldaţilor.

Şeful NATO susține că, de fapt, Rusia își consolidează prezența militară la granița cu Ucraina, în ciuda afirmațiilor Moscovei că ar retrage soldații din zonă

În cadrul unei conferinţe de presă, Jens Stoltenberg a chemat Moscova la dialog, pe calea diplomației. Cu toate acestea, şeful NATO a insistat pe

Rusia continuă consolidarea militară. Noi nu am primit răspuns de la Rusia. Vom continua să trimitem un mesaj clar Rusiei, că suntem gata să stăm la masă și să negocierm. În același timp suntem pregătiți pentru ce e mai rău. Sperăm că Rusia se va implica într-un dialog și va alege diplomația în loc de confruntare.

Semenele pe care le-am primit de la Moscova asigură terenul pentru prudență. Suntem gata pentru discuțiile cu Rusia. Am trimis Moscovei răspunsurle în scris. Nu am văzut o retragere a trupelor rusești. Acest lucru contrazice mesajelor Moscovei. Ei au crescut numărul trupelor. Mai multe trupe sunt pe drum. Nu vedem dezscaladare”, a spus Stoltenberg.

Articolul precedentGabriela Firea, despre copiii şi familiile în situaţii de risc, din afara ţării: ”Număr unic pentru Diaspora!”
Articolul următorGhinea: „Rafila, nu fi puturos, pune mâna și fă spitale!”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time