Rusia a început să își retragă o parte din trupele masate la granița cu Ucraina. Anunțul a fost făcut marți de către reprezentanții Ministerul rus al Apărării.

”Unitățile din districtele militare de Sud și Vest care și-au încheiat misiunile au început deja să se îmbarce în transportul feroviar și auto și vor începe să se mute astăzi în garnizoanele lor. Unități separate vor defila pe jos ca parte a convoaielor militare”, a precizat Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării pentru Interfax, potrivit BBC.

”Exercițiile de antrenament de luptă au fost efectuate conform planificării. Cu toate acestea, unele exerciții sunt încă în desfășurare”, a anunțat Konașenkov.

Forțele armate ruse continuă o serie de exerciții la scară largă pentru pregătirea operațională a trupelor și forțelor. Conform informațiilor, la acțiuni participă toate districtele militare, flotele și trupele aeropurtate.

Un alt exercițiu la scară largă în regiune, la care participă trupe comune din Rusia și Belarus se va încheia pe 20 februarie.

130.000 de militari ruși au fost poziționați aproape de granița cu Ucraina. La acțiune au fost aduși și aproximativ 30.000 de soldați care participau la exercițiile militare din Belarus.

Articolul precedent15 februarie devine Ziua Naţională a Lecturii
Articolul următorLege: asiguratul care îngrijeşte un pacient bolnav de cancer beneficiază de indemnizaţie şi concediu
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...