Cristian Ghinea (Calea Europeană)

Fostul ministrul al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, cel care a negociat Planul Național de Redresare și Reziliență, a lansat o serie de ironii la adresa social democraților, în privința insistenței pe care aceștia o arată legat de regenocierea PNRR.

Într-o postare făcută pe contul său de socializare, în care îi cataloghează pe cei de la PSD drept „mototoi”, Ghinea a afirmat că a venit o nouă scrisoare din partea Comisiei Europene cu privire la Agricultură, portofoliu condus de social democratrul Adrian Chesnoiu.  

„Hai cu PNRR-ul agricol la Bruxelles, mototoilor! Comisarul European pentru Agricultură a trimis o (altă) scrisoare României să întrebe când trimitem Planul Național Strategic. Acesta este planul care arată cum cheltuie România banii europeni pentru agricultură.  Ar trebui să conțină niște schimbări majore pentru banii europeni de investiții agricole, scheme de încurajare a lanțului scurt producători – consumatori, de pildă. Chestii serioase, care ar ajuta și la discuția despre prețul alimentelor – problemele se rezolvă prin planificare, nu gargară TV”, a scris Ghinea pe Facebook.

Acesta a reamintit și de insistența pe care o prezită PSD în privința renegocierii PNRR, este drept ă subiectul este unul fierbinte, cel al sistemului de pensii, pentru care Comisia Europeană a agreat 9,4% din PIB, dar care este insuficient pentru majorarea pensiilor.

Mai mult, sublinează Ghinea, pe cât de tare se discută pe tema pensiilor, pe atât de relaxați sunt social democrații la alte capitole. „PSD nu e în stare să trimită PNRR-ul agricol la Bruxelles”, susține fostul ministru al Fondurilor Europene.

 „Marcele, ne mișcăm și noi mai cu talent?, se întreabă, ironic, Ghinea, care a făcut și câteva precizări legate de negocierea PNRR cu Comisia Europeană și atitudinea pe care socia democrații au avut-o în ieșirile în spațiul public.

Astfel, susține Ghinea, când a fost „asumat și anunțat deschis” amânarea depunerii PNRR cu o lună, „a curs un val de zoaie de la PSD și de la toți experții TV în PNRR”, respectivul plan a fost depusla noul termen stabilit, mai mult a și luat calificativul maxim. „PSD a intrat în a doua lună de întârziere, nu a discutat cu Comisia când va trimite, trimit ăia scrisori să ne întrebe. Dar, hey, nu deranjați experții PSD, avem la agricultură un mega-expert fix pe domeniu: polițist, fost șef la Agenția pentru Egalitate de Șanse”,  a concluzionat Ghinea, care și-a continuat ironiile. „Rugăm presa și Comisia să nu îi deranjeze cu întrebări, ies ei din când în când”, a mai scris fostul ministru al Fondurilor Europene.

Ministrul Marcel Boloș, despre renegocierea PNRR: „Ar fi prematur să solicităm acest lucru”

Articolul precedentRadu Mazăre, condamnare la cinci ani cu executare în dosarul Polaris
Articolul următorFacebook înregistrează cea mai mare pierdere din istorie: utilizatorii activi părăsesc platforma