Sursa foto: Mediafax

Ministrul Digitalizării, Marcel Boloș, a declarat, marți seară, la Antena 3, că renegocierea PNRR nu este un subiect „foarte simplu”, afirmând că motivele trebuie să fie foarte bine întemeiate.

„Să fie motive obiective, cum ar fi criza utilităţilor publice, criza sanitară, acestea pot fi luate în considerare pentru includerea motivelor obiective”, a declarat Boloş.

De asemenea, oficialul a mai precizat că e nevoie de timp pentru ca PNRR să se implementeze.

„Acum ar fi prematur să solicităm acest lucru pentru că şi Comisia se uită la modul în care evoluează şi se implementează PNRR şi e foarte rapidă această cerere pentru că nici bine nu s-a implementat PNRR că statul membru, România, în cauză, solicită să i se modifice”, a mai spus ministrul Digitalizării.

Liderul PSD insistă cu modificarea PNRR

Totodată, Boloș a susținut că trebuie analizat modul în care reformele și investițiile sunt implementate pentru a putea vorbi despre o posibilă renegociere a PNRR.

„Noi trebuie să avem o perioadă de implementare, să vedem care investiţii şi care reforme mai sunt adaptate la dinamica crizelor şi problemelor cu care  ne confruntăm, după aceea să ajungem în faţa Comisiei cu o renegociere solidă”, a mai spus ministrul.

De asemenea, Marcel Boloș a declarat că România digitală are în PNRR un buget de aproape 2 miliarde de euro. Oficialul a vorbit și despre cel mai mare proiect care pune bazele României digitale: Cloud-ul Guvernamental. Ministrul a afirmat că prin acest proiect „vom ajunge în cele din urmă ca de acasă să obținem certificatul fiscal.”

„Şi acum îl obţinem, trimitem un e-mail, o solicitare către Fisc şi după trei zile şi se eliberează certificatul fical. Dar cred că după ce punem în operare acest proiect, de acasă, certificatul fiscal să poată fi listat. Poate fi certificat de naștere, de deces, de urbanism, orice”, a concluzionat ministrul Digitalizării.

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat că cei care doresc renegocierea PNRR „ar fi bine să nu mai stea în România” și să facă o vizită la Bruxelles.

Ghinea, despre insistențele renegocierii PNRR: „Nu au bani la buget ca să crească pensiile, pentru că au promis într-un mod nesimțit și deșănțat”

Articolul precedentAmenzi majorate pentru lipsa rovinietei. Proiectul de lege urmează să fie trimis în Parlament
Articolul următorÎPS Teodosie, înfrângere la Curtea de Apel Galați
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.