Novak Djokovic

Președintele sârb, Aleksandar Vucic, a declarat pentru BBC că Novak Djokovic a fost „torturat și chinuit” de guvernul australian în această „vânătoare de vrăjitoare”, potrivit Știrile ProTV.

Vucic susține că decizia luată duminică, de respingere a apelului făcut de Novak Djokovic privind anularea vizei de Australia, ar fi putut fi luată în urmă cu 10 zile, mai mult, subliniază aceasta, altul ar fi fost tratamentul dacă nu era din Serbia.

„A venit în Australia cu o scutire medicală şi apoi l-ai maltratat timp de 10 zile. De ce ai făcut-o? Făcând o vânătoare de vrăjitoare împotriva lui? Acesta este un lucru pe care nimeni nu îl poate înţelege. Eu cred că Novak nu este umilit. Oamenii care sunt umiliţi sunt cei care au organizat această vânătoare de vrăjitoare”, a declarat preşedintele Serbiei.

„Tribunalul Federal din Australia a decis în unanimitate să respingă cererea domnului Novak Djokovic de revizuire judiciară care urmărea să conteste decizia ministrului imigrării de a-i anula viza. Această decizie de anulare a fost luată din motive de sănătate, siguranţă şi ordine, pe motiv că era în interesul public să se facă acest lucru”, a declarat premierul Australiei, Scott Morrison, citat de News.ro. Acesta a subliniat că salută decizia luată de instanță, menită să menţină graniţele puternice şi de a păstra australienii în siguranţă. „După cum am spus vineri, australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii şi se aşteaptă, pe bună dreptate, ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat”, a mai spus premierul Scott Morrison.

Djokovic va coopera cu autoritățile australiene

Chiar dacă este o decizie greu de „digerat”, liderul mondial al tenisului masculin susține că va coopera cu autoritățile autstraliene în privința deportării acestuia, potrivit unei declarații făcute  de acesta după finalizarea procesului.

„Sunt extrem de dezamăgit de decizia instanței de anulare a aplicației pentru revizuirea deciziei ministrului de a-mi suspenda viza, ceea ce înseamnă că nu pot sta în Australia și să particip la Australian Open. Respect decizia instanței și voi coopera cu autoritățile relevante în legătură cu plecarea mea din țară. Nu sunt confortabil cu faptul că atenția în ultimele săptămâni a fost pe mine și sper că acum ne putem toți concentra pe joc și pe turneul ce-l iubesc. Le doresc toate cele bune jucătorilor, oficialilor turneului, personalului, voluntarilor și fanilor la turneu. În cele din urmă, aș vrea să mulțumesc familiei mele, prietenilor, echipei, suporterilor, fanilor și conaționalilor mei sârbi pentru sprijinul vostru continuu. Toți ați fost o sursă grozavă de putere pentru mine”, se arată în comunicatul făcut de Novak Djokovic.

În urma deciziei luate în această dimineață, Novak Djokovic a ratat șansa de a-și apăra titlul, dar și de a obține cel de-al zecelea trofeu de la Australian Open, plus recordul numărului de trofee de Grand Slam, dar s-a ales și cu o interdicție de 3 ani de a mai intra în Australia.

OMS: „Omicron reprezintă aproape 60% din totalul cazurilor la nivel mondial”

Articolul precedentPolițist cercetat pentru provocarea unui accident rutier și refuzul testării cu alcooltestul
Articolul următorMinistrul Agriculturii a aprobat folosirea insecticidelor care omoară albinele