Sursa: captura video

Un agent de poliție din Râmnicu Sărat este cercetat penal după ce a provocat un accident rutier și a refuzat testarea cu alcoolemia, potrivit IPJ Buzău, citat de Agerpres.

Evenimentul rutier s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă pe un drum județean, în localitatea Topliceni, acesta fiind în timpul liber. „Din primele date de la fața locului a reieşit că, în timp ce conducea pe direcția Râmnicu Sărat către Buda, un şofer în vârstă de 36 de ani, din Râmnicu Sărat, a intrat în coliziune cu două autovehicule, staționate. Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale”, se precizează în comunicatul IPJ Buzău.

Deoarece existau suspiciuni că șoferul s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice, polițiștii care au intervenit la fața locului au solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă au fost refuzaţi. Astfel, pe numele polițistului a fost deschis dosar penal pentru refuzarea sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat.

De altfel, polițistul pare unul certat „cu legea”, acesta s-a ales cu dosar penal și pentru „uzurparea de calități oficiale”, după ce a vrut să întrețină relații sexuale cu o prostituată, dar fără să plătească. Potrivit presei locale, agentul s-ar fi folosit de uniforma sa, deși se afla în afara serviciului,  dar în momentul în care femeia a realizat care este intenția polițistului a chemat ajutor din partea altor doi bărbați, mai mult, a alertat și autoritățile.

„În noaptea de 12 spre 13 ianuarie, IPJ Buzău a fost sesizat de către o tânără de 19 ani, din Călărași, cu privire la faptul că doi tineri s-au prezentat la locuința ei din municipiul Buzău cu scopul de a întreține relații sexuale contra cost și ar fi refuzat să mai plece”, a declarat agent de poliție Cornelia Stroe, citată de presa locală.

Cu două anchete disciplinare pe numele agentului de poliție, IPJ Buzău a anunțat că „se delimitează de astfel de comportamente şi pune în aplicare prevederile legale în materie disciplinară în condiţii fermitate maximă”, potrivit Agerpres.

Corpul de Control al IGPR, la Buzău în cazul bărbatului agresat

Articolul precedentUDMR lansează o campanile de informare privind recensământul populației
Articolul următorPreședintele Serbiei despre deportarea lui Djokovic. „A venit în Australia cu o scutire medicală şi apoi l-ai maltratat timp de 10 zile”