captură video

Corpul de Control din cadrul Poliției Române a ajuns la Buzău pentru a verifica modul în care au intervenit polițiștii în cazul bărbatului agresat de trei persoane. Bărbatul cunoscut ca „activistul buzoian” încerca să filmeze comerțul cu păsări vii, de la marginea drumului, în contextul în care acest gen de comerț este interzis din motive sanitare (gripa aviară).

Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul IGPR, Georgian Drăgan, controlul a fost demarat luni. „Colegii mei din cadrul Direcţiei Control Intern al Poliţiei Române au ajuns în Buzău pentru a efectua un control în ceea ce priveşte modul de intervenţie la acel eveniment mediatizat în spaţiul public în ultima perioadă. Ceea ce este foarte important de precizat este că în urma administrării probatoriului  şi bineîneţeles a  vizualizării imaginilor, atât cele din spaţiul public, cât şi cele puse la dispoziţie anchetatorilor de către victimă, s-a luat măsura reţinerii celor trei persoane, iar astăzi vor fi prezentate unităţii de Parchet cu propuneri legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, citat de News.ro.

Agresorii, cercetați și pentru ultraj

Instanța a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile în cazul a doi dintre bărbați, față de al treilea cercetările fiind continuate sub măsura controlului judiciar, relatează presa locală. Cei trei agresori au dosar penal pentru distrugere, lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

De partea cealaltă, ministrul de Interne, Lucian Bode a precizat că intervenția primului echipaj „a lăsat de dorit”, iar în urma acestei cercetări interne „vă vom spune dacă polițiștii de la IPJ Buzău sunt sau nu vinovați în ce privește intervenția”. Mai mult, acesta a adăugat că agresorii ar putea fi cercetați inclusiv pentri ultraj. „Noi, prin organele de cercetare penală am luat această decizie Ca având suficiente elemente pentru a dispune măsura reţinerii pentru violenţe, şi posibil pentru ultraj, pentru că aţi văzut cum a dat-o la o parte pe doamna poliţist. Toate aceste elemente vor fi analizate de procuror si procurorul va spune dacă vor fi sau nu arestaţi. Noi vom face propria evaluare”, a mai spus Bode.

Primarul liberal care a fraudat alegerile, arestat pentru 30 de zile! Alte 15 persoane merg în arest!

Articolul precedentPoluare cu benzen la Ploiești! Valoare cu aproape 100% mai mare față de limita…anuală!
Articolul următorMungiu-Pippidi, despre PNRR: „E ca și cum unuia care zilnic refuză scara și ia liftul, îi ceri să urce pe Everest”