George Simion (captură video)

Asociația Municipiilor din România (AMR), condusă de Emil Boc, și-a exprimat solidaritatea față de edilul Timișoarei, Dominic Fritz, după „asaltul” dat de un grup de persoane, membrii și susținători AUR, în frunte cu co-președintele formațiunii, George Simion. Totodată, AMR condamnă, cu fermitate, „orice acţiune destabilizatoare care aduce atingere ordinii şi statului de drept”, potrivit unui comunicat transmis de cei 23 de primari ce fac parte din AMR.

„Asociaţia Municipiilor din România a luat act cu îngrijorare de incidentele petrecute în cursul zilei de vineri la Primăria Municipiului Timişoara, când mai mulţi membri şi simpatizanţi AUR au pătruns cu forţa în sediul instituţiei. Condamnăm cu fermitate orice acţiune destabilizatoare care aduce atingere ordinii şi statului de drept! Suntem solidari cu primarul Municipiului Timişoara, Dominic Fritz, şi cu colegii dânsului care au fost martori la scenele violente de astăzi şi facem un apel la instituţiile statului cu atribuţii în ordinea publică să acţioneze ferm şi să sancţioneze astfel de fapte, dar şi să prevină pe viitor repetarea unor asemenea acţiuni agresive şi primitive care nu au ce căuta într-un stat civilizat, membru al Uniunii Europene”, se arată în comunicatul AMR.

Edilul Timișoarei, Dominic Fritz, susține că „asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen”.

Totododă, Fritz afirmă că acceptă dreptul oricui de a protesta „atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență”, așa cum s-a întâmplat la Primaria Timișoara, și trage un semnal de alarmă că acest lucru s-ar putea întâmpla în orice altă primărie din țară sau în alte instituții ale statului.
Reamintim că pe 21 decembrie, în timpul protestului de la Palatul Parlamentului, un grup de susținători ai AUR, organizatorul respectivului protest, au pătruns în curtea Parlamentului, atât prin escaladarea gardului, cât și pe poartă, acolo unde au vandalizat mai multe mașini, printre care și pe cele din corpul diplomatic al Japoniei și SUA.

De altfel, George Simion a anunțat înființarea unei alianțe politice, „Liga anti-Fritz”, pentru demiterea primarului Timișoarei, și din care ar face parte foști primari și vice-primari, precum și foști consilieri locali, fără a-i numi însă, dar și mitropolitul Banatului, al cărui nume l-a precizat, în treacăt, în conferința de presă de sâmbătă, de la Timișoara.

Potrivit Europa Liberă, mitropolitul Banatului susține că nu există nicio asociere între persoana sa și cea a lui George Simion. „Nu există așa ceva! Nici nu se pune problema. Este o super-aberație! Din contră, eu am fost și sunt întotdeauna alături de primar în acțiunile pentru binele comunictății”, a declarat IPS Ioan Selejan.

De altfel, acesta spune că „s-a pomenit” cu delegația AUR în curtea Mitropoliei, de unde nu putea să îi dea afară, ba mai mult a refuzat să facă fotografii cu Simion. Dar acest lucru nu l-a împiedicat pe liderul AUR să reposteze o fotografie mai veche, de pe vremea când mergea prin țară cu fularul „galben-negru”, acum având unul galben, primit de la cineva din Roșia Montană.

George Simion amenință cu înființarea „Ligii anti-Fritz”, privind demiterea primarului Timișoarei

Articolul precedentMinistrul Agriculturii a aprobat folosirea insecticidelor care omoară albinele
Articolul următor(Video) Simion încalcă, din nou, legea: petrecere cu 1.000 de oameni, în Sălaj