Sursa: Facebook

Într-o emisiune la Realitatea TV, Liviu Dragnea, fostul președinte al Partidului Social Democrat (PSD) e de părere că partidul este condus din exterior. Mai mult, conform spuselor lui, zeci de membri de partid vor să demisioneze.

„Îi înțeleg pe toți cei din PSD care vor să plece. Foarte mulți. Consideră că vor fi considerați complici pentru direcția dezintegrată a PSD care va fi în următoarea perioadă”, a mai spus Dragnea, relatează g4media.ro. Mai mult, fostul pesedist e de părere că se urmărește modificarea Constituției pentru ca Iohannis să ajungă prim-ministru.

Liviu Dragnea: „Ținta finală: Klaus Iohannis”

El susține că formarea coaliției PSD-PNL-UDMR are ca și scop final transformarea României în republică parlamentară. „Miza este viitorul președintelui Klaus Werner Iohannis. Așa s-a primit ordin la PSD, așa fac (…) Și atunci se va juca în continuare Iohannis că-și va muta puterea de la Palatul Cotroceni, la Palatul Victoria”, a mai explicat Dragnea.

Marcel Ciolacu, actualul lider PSD, a fost ținta atacurilor lui Dragnea în urmă cu câteva zile. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el l-a acuzat pe Ciolacu că a distrus imaginea partidului construită în ultimii treizeci de ani. Mai mult, el consideră că partidul a fost „vândut lui Iohannis” în momentul în care a acceptat să negocieze cu liberalii pentru formarea unui viitor guvern.

După eliberarea sa din închisoare, Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu au format o nouă formațiune politică, intitulată „Alianța pentru Patrie” (APP). Fostul pesedist consideră că acest partid este singura „șansă de a ne salva viețile în aceste vremuri cumplite”.

Reamintim că Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. El a fost acuzat că în calitate de președinte al Consiliului Județean (CJ) Teleorman, respectiv de președinte al Partidului Social Democrat (PSD), i-ar fi determinat pe șefii Direcției de Protecție a Copilului Teleorman să angajeze fictiv două membre PSD. Procurorii DNA au precizat că statul român a fost prejudiciat cu peste 100 de mii de lei, banii reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit.

Pe 15 iulie 2021, Liviu Dragnea a fost eliberat din penitenciar ca urmare a unei deiczii luate de Tribunalul Giurgiu.

Dragnea, fără speranță: „Noapte bună, România!”

Articolul precedentPrimarul Brașovului, despre politica actuală: „Acum se păstrează cumetriile și lupta veche pe ciolan”
Articolul următorIsrael a început vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.