Sursa foto: Digi24

Israel a dat undă verde vaccinării copiilor cu vârste între 5 și 11 ani cu Pfizer/BioNtech. Ministerul insraelian al Sănătății a precizat că beneficiile vaccinului pentru copii sunt mult mai mari decât riscurile. Potrivit testelor clinice efectuate de Pfizer, vaccinul e eficient în proporție de 90,7% împotriva noului coronavirus.

Aproape șase milioane de israelieni, din totalul de nouă milioane, sunt vaccinați cu schema completă de vaccin anti-COVID. Cu toate acestea, numărul cazurilor este într-o creștere ușoară.

Vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani

La sfârșitul lunii noiembrie, Autoritatea de Reglementare în Sănătate din SUA a autorizat vaccinul produs de Pfizer și BioNTech împotriva COVID-19 pentru copiii între 5 și 12 ani. Altfel spus, 28 de milioane de copii americani ar putea fi vaccinați după ce s-a luat această decizie.

Mai mult, Israel a fost prima țară care a oferit locuitorilor săi a treia doză ( booster) de vaccin Pfizer BioNTech. Primele persoane care au primit doza booster au fost persoanele de la 60 de ani în sus. Vaccinul cu a treia doză se face doar după șase luni de la schema completă.

În Europa, Agenția Europeană pentru Medicamente va lua o decizie cu privire la vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani la mijlocul lunii decembrie. Medicul militar Valeriu Gheorghiță a precizat că s-au început pregătirile pentru campania de vaccinare a copiilor din această grupă de vârstă.

„Datele de siguranță și de eficacitate sunt cât se poate de bune. Vaccinarea cu schemă completă la grupa de vârstă 5-11 ani s-a asociat cu o eficacitate de peste 91% în ceea ce privește prevenirea cazurilor de Covid”, a precizat în urmă cu câteva zile Valeriu Gheorghiță, relatează Digi24.

Persoanele nevaccinate din Austria intră în carantină

Din 15 octombrie, persoanele care nu s-au imunizat împotriva COVID-19 au intrat în carantină. Ei pot părăsi locuința pentru a merge la farmacie, magazine alimentare, pentru vaccinare sau să facă sport. Măsura nu se aplică persoanelor nevaccinate care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. Alexander Schallenbe, cancelarul Austriei, a precizat că măsurile luate de autorități au fost necesare din cauza numărului mare de noi infectări cu COVID-19.

Austria introduce carantina pentru persoanele nevaccinate

Articolul precedentLiviu Dragnea susține că PSD este condus din exterior
Articolul următorEmag a fost amendată de ANPC cu 50.000 de lei
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.