Sursa: brasovcity.ro

Allen Coliban, primar al Brașovului și vicepreședinte al USR, a comentat aseară mișcările de pe scena politică, respectiv noua prietenie dintre PNL și PSD, explicând totodată care vor fi direcțiile pe care le va urma formațiunea din care face parte.

Potrivit acestuia, cele două mari partide au un singur interes comun, acela de a împărți „ciolanul”, fără a avea în vedere rezolvarea crizelor cu care se confruntă țara noastră, iar USR a fost tratat ca un „dușman”.

Coliban a dezvăluit că USR nu a mai fost dorit la guvernare întrucât a condiționat acest lucru de continuarea reformelor, iar cel care a pus bețe în roate refacerii coaliției a fost în primul rând președintele Klaus Iohannis. Potrivit lui Coliban, Iohannis ar fi avut mai multe „frustrări”, legate de ceea ce dorea să facă USR din poziția pe care o avea în Guvern.

În numirea procurorilor, președintele a avut o implicare directă. Pentru Iohannis este inacceptabil când ai un ministru al Justiției care vine cu propriile păreri. Președintele a arătat ostilitate față de USR PLUS. Noi am condiționat revenirea la guvernare de reforme. (…)

A existat o unanimitate în USR ca să mergem pe principii. Noi nu am ajuns în Guvern ca să ne ținem de scaune. A fost un sistem similar „pixului lui Dragnea”. Dacă vom dovedi că suntem capabili să administrăm, vom crește.

În 2012 noi eram în stradă și protestam, acum suntem în Parlament. Noi trebuie să convingem că acesta este drumul corect. Important este să creezi tensiunea care să miște lucrurile”, a spus aseară Allen Coliban la AlephNews.

Iar vicepreședintele USR a punctat că „deciziile le orchestrează inclusiv președintele României”, în condițiile în care, a mărturisit acesta, chiar el este unul dintre cei care l-au votat. Și nu o dată.

L-am votat pe președinte cu foarte multă speranță. (…) În 2014, am stat ore la Bratislava să-l votez pe Klaus Iohannis. (…) Și în 2019 l-am votat. În ultimele luni, președintele a pierdut multă încredere a românilor. (…)

Toți românii înțeleg că este o luptă pe ciolan. (…) Este o coalizare a vechii politici românești. Sunt și mizele celor 80 de miliarde de euro din PNRR.

Acum se păstrează cumetriile și lupta veche pe ciolan. (…) Noi avem un posibil candidat pentru Cotroceni, poate chiar mai mulți. Noi nu avem de împărțit nimic cu nimeni. Aș fi curios să văd ce propunere ale PNL în mariajul cu PSD pentru Cotroceni. Coaliția PNL – PSD va face dificil parcursul candidaților la Președinție al celor două partide ale Dreptei. Un candidat comun la Președinție al PSD – PNL ar fi tragicomic”, e de părere primarul Brașovului.

Articolul precedentGeorge Simion: „Au semnat şi parlamentari PNL pentru demiterea lui Iohannis”
Articolul următorLiviu Dragnea susține că PSD este condus din exterior